ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Δικαστική απόφαση τινάζει τη μπάνκα του δήμου στον αέρα. Κατασχέθηκε τραπεζικός λογαριασμός

Μία υπόθεση που είχε οδηγηθεί στις Δικαστικές αίθουσες ήδη από το έτος 2010 και αφορούσε απλήρωτες συμβάσεις 13 εργαζόμενων στον Δήμο Ναυπλιέων (κατά τα έτη 2007 – 2009) αναδύθηκε πρόσφατα.

Δυο από τις εν λόγω εργαζόμενες που είχαν δικαιωθεί με την υπ’ αριθμ. 251 / 2016 Απόφαση τού Μον. Πρωτ. Ναυπλίου – Τμήμα Εργατικών Διαφορών, εξαναγκάσθηκαν να στείλουν Κατασχετήριο («εις χείρας τρίτου», όπως λέγεται) στην ΑΛΦΑ τράπεζα κατά του Δήμου Ναυπλιέων, με τον Δικηγόρο τους κ. Παναγιώτη Μπέσκα.

Ναυπλιο δικαστική απόφαση

 

Ο Δήμος φαίνεται ότι αρνούνταν, εδώ και μήνες, να συμμορφωθεί με την προαναφερόμενη Απόφαση, αν και είχαν προηγηθεί σχετικές γραπτές αιτήσεις τους. Τον Μάρτιο του 2020 εκδόθηκε Απόφαση του ίδιου Δικαστήριου σε Ασφαλιστικά Μέτρα που είχε ασκήσει ο Δήμος, με την οποία απορρίφθηκε η Αναστολή της Εκτέλεσης που ζητούσε.

Έτσι, η ΑΛΦΑ τράπεζα κατέβαλλε ποσό 62.000 ευρώ στις 2 τότε εργαζόμενες. Οι υπόλοιποι 11 δεν έχουν, μέχρι σήμερα, στείλει παρόμοια Κατασχετήρια, διότι είχαν κάνει έγγραφη συμφωνία να εξοφληθούν τμηματικά.

Πιθανόν, με τα νέα αυτά δεδομένα θα υπάρξει Δικαστική ή/κι εξώδικη συνέχεια για την εξόφληση του υπόλοιπου των οφειλόμενων αποδοχών τους, που συνολικά σήμερα είναι πάνω από 700.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους (6% κατ’ έτος).

Mέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια αντίδραση από τον δήμο Ναυπλιέων, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπέσκας

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπέσκας 

Δήλωση για το θέμα αυτό έκανε πριν λίγο ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς:

«Ενώ έχουν αρχίσει τα κατασχετήρια για οφειλές του Δήμου μας προς προμηθευτές και εργαζόμενους, οι διοικούντες συνεχίζουν να σκορπάνε τα χρήματα των δημοτών για δική τους προβολή! Είτε μέσω των κονδυλίων του Δήμου είτε μέσω της ΔΕΥΑΝ και των άλλων νομικών προσώπων, πολιτισμού αθλητισμού κλπ! Εξασφαλίζοντας βέβαια μ αυτόν τον τρόπο και την φίμωση της πλειοψηφίας των ΜΜΕ έτσι ώστε να τα βρίσκουν και να τα δείχνουν όλα ρόδινα! Ούτε λόγος βέβαια για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση»