ΚοινωνίαΑρχείο

Με συνταγή Ιλλουμινάτων: Όταν η φαντασίωση για τον κορωνοϊό γίνεται επικίνδυνη

Όλα τα είχαμε δει κι όλα τα είχαμε ακούσει, αλλά το ότι Ιλλουμινάτοι (Αδελφότητα κατά των προλήψεων αλλά και κατά της κρατικής εξουσίας ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ και διαλύθηκε το 1783) θα βρίσκονταν μαζί με τους μασόνους πίσω από τον Κορωνοϊό, ξεπερνά κάθε φαντασία και χρίζει ιατρικής παρακολούθησης.
Τέτοια βίντεο και απόψεις κυκλοφορούν κατά δεκάδες στο διαδίκτυο, αποσκοπώντας άλλοτε στην πολιτική επιρροή, συνήθως προς την ακροδεξιά, κι άλλοτε στην επισκεψημότητα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να παρεμβαίνουν μόνο οι εισαγγελείς αλλά και οι ψυχίατροι. Ο Κορωνοϊός, είτε κατασκευάστηκε, είτε μεταλλάχτηκε, υπάρχει και μας απειλεί και τέτοιου είδους γελοίες υποθέσεις, όπως το συγκεκριμένο βίντεο που αναφέρεται στους ολυμπιακούς αγώνες του 2012 αποτελούν παγίδες για τους αφελείς.

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν πριν 2 μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.

Ειδικότερα:
-10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, 1 περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
-10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.