ΚοινωνίαΑρχείο

Το σεξ την εποχή του κορωνοϊού

“Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορωνοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορωνοϊό”, έγραψε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά, Τερέζα Ταμ που κάλεσε τα ζευγάρια να φορούν μάσκες στη διάρκεια του σεξ για να αποφύγουν τη μετάδοση του κορωνοϊού.

“Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στη διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας”, πρόσθεσε και επεσήμανε ότι όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές με έναν σύντροφο που κινδυνεύει ή με τον οποίον δεν συζούν θα πρέπει να “αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα”.

Σύμφωνα με την Ταμ, όλοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ ή “‘άλλων ουσιών ώστε οι ίδιοι και ο/η σύντροφός τους να μπορούν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση”.

Η Ταμ επεσήμανε ότι υπάρχει μια “πολύ μικρή πιθανότητα” μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων και συνέστησε τη χρήση προφυλακτικού.