ΠολιτισμόςΑρχείο

Αργολίδα: Διεθνής καταξίωση για το δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου

Η ταινία με τίτλο «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις.!» του  Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα πήρε το πρώτο βραβείο στο Our Voices Film Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βανκούβερ του Καναδά! Το σλόγκαν της ταινίας έγινε πράξη απ’ ότι φαίνεται στην περίπτωση των παιδιών και του δασκάλου και σκηνοθέτη της ταινίας Νίκου Γαλάνη.

Τα φετινά βραβεία ανακοινώθηκαν online λόγω του covid-19 και μπορείτε να δείτε το απόσπασμα παρακάτω:

Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, η ταινία ταξίδεψε σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα προβλήθηκε στο Dytiatko International Children’s Media Festival στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. Επίσης, τιμητική ήταν η επιλογή της νεανικής δημιουργίας  για προβολή από το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κένεντι για το Studio Video Contest στη Νέα Υόρκη καθώς στο Newark IFF στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.! Η εικόνα και το όνομα ενός μικρού σχολείου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί με το κοινωνικό μήνυμα που κουβαλά…

Βραβείο ταινία δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

 

Η ταινία

Σε λιγότερα από δύο λεπτά οι μαθητές του σχολείου θίγουν το πάντα διαχρονικό ζήτημα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τα εμπόδια που συναντά για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.

Ο ευφάνταστος τρόπος που οπτικοποιήθηκε το μήνυμα των μαθητών κέρδισε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου όπου και η πρωταγωνίστρια – μαθήτρια της έκτης Βένια Γεωργαλή, υπερπηδά τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε αυτήν και στο όνειρά της. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για την παραγωγή και σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο προϊστάμενος του σχολείου Νικόλαος Γαλάνης.