ΚοινωνίαΑρχείο

Έκτακτα μέτρα στο Άργος: Ο Ιανός κλείνει όλα τα σχολεία στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» που προβλέπεται να πλήξει την Πελοπόννησο από το απόγευμα της Πέμπτης, θέτει σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές που ήδη λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αποφασίζει όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου να παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης από χθες έχει εφιστήσει την προσοχή στους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιεί για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά να σημειωθεί ότι με «κατεπείγον» έγγραφό τους που απέστειλαν στους Δημάρχους το περασμένο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, οι Π. Θεοδωρικάκος και Θ. Λιβάνιος ξεκαθαρίζουν στους αιρετούς ότι δεν είναι αρμοδιότητα ούτε των Δημάρχων ούτε των Αντιπεριφερειαρχών να αναστέλλουν τη λειτουργία σχολείων λόγω κορωνοϊού. Άγνωστο παραμένει αν ισχύει το ίδιο και για περιπτώσεις πολιτικής προστασίας.

Επείγουσα ανακοίνωση του δήμου

Τελικά στις 13.05 μμ της Πέμπτης ο δήμος Άργους Μυκηνών επιβεβαίωσε τις έγκυρες πληροφορίες του anagnostis που δημοσιεύονται από τις 12.18 το μεσημέρι και με επείγουσα ανακοίνωση, αναφέρει:

«Λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή μας και για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η  αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ  για αύριο Παρασκευή 18/9».

Κλειστά σχολεία και στον Δήμο Ναυπλιέων λόγω του Μεσογειακού κυκλώνα