ΟικονομίαΑρχείο

Olympia Forum Ι: Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου, ελέω “Ιανού”

Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του Olympia Forum Ι με τίτλο “Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος”. Πρόκειται για ένα διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρώπης και της Ελλάδας, με στόχο τη ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών, προκειμένου να αξιοποιούνται στο έπακρο τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει θεματικές που άπτονται των τομέων  του Τουρισμού, της Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, των Μεταφορών και της Συνδεσιμότητας, της Πράσινης Ενέργειας, της Ψηφιακής Καινοτομίας και των Έξυπνων Πόλεων, της Βιωσιμότητας και της Συμπεριληπτικής Οικονομίας. 

 
Στο Olympia Forum συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Carsten Rasmussen, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Luca Jahier, ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Greening the Islands Gianni Chianetta, εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν 13 Υπουργοί και Υφυπουργοί, 4 ευρωβουλευτές, 7 περιφερειάρχες, 3 δήμαρχοι και πλήθος ειδικών, επιστημόνων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα.

 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών του Olympia Forum, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα είναι content partner, ενώ Στρατηγικός Εταίρος είναι η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) και υποστηρικτές οι εταιρίες ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης, ΟΣΕ και Attica Bank. 

Το συνέδριο, που οργανώνεται από την Εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου. Το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και ζωντανές συζητήσεις. Το συνέδριο θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr. 

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σήμερα στην Ηλεία, η διοργάνωση , σεβόμενη τις κυβερνητικές οδηγίες και θέλοντας να προασπίσουμε την ασφάλεια του κοινού, ανακοίνωσε ότι οι συνεδρίες της σημερινής πρώτης ημέρας του OLYMPIA FORUM Ι, θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακά, χωρίς την παρουσία κοινού. Δείτε ζωντανά το OLYMPIA FORUM I μέσα από το patrisnews.com, και τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, youtube) των Patrisnews, Olympia Forum, Delphi Forum.