ΠολιτικήΑρχείο

Τυφώνες και σεισμοί: «Τα Υπερόπλα» και πως σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα

Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον Νικόλα Τέσλα. Ο Tέσλα ήταν αληθινή μεγαλοφυΐα. Είχε μεταξύ άλλων επίσης υπολογίσει πώς “να υποκλέψει” μέρος από την άφθονη ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από την περιστροφή της γης. Δηλαδή για η ίδια ηλεκτρική ενέργεια η οποία προκαλεί την αστραπή.

Νικόλας Τέσλα

 

Πειραματίσθηκε επίσης με την ηλεκτρομαγνητική ροή και μελέτησε το γήινο βαρυτικό πεδίο. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του ανακάλυψε ότι ο ιονισμός της ατμόσφαιρας μπορούσε να αλλάξει όταν φορτιζόταν με μεταδόσεις ραδιοκυμάτων στο φάσμα χαμηλής συχνότητας των 10 έως 80 Hertz. Ανακάλυψε επίσης ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και τον θετικό και τον αρνητικό ιονισμό της ατμόσφαιρας μεταβάλλοντας τη ραδιοσυχνότητα. Οι περαιτέρω έρευνες κατέδειξαν ότι με τον θετικό ιονισμό της ατμόσφαιρας οι άνθρωποι και τα ζώα παρουσίαζαν σημάδια κόπωσης και λήθαργου, ενώ με τον αρνητικό ιονισμό ανεξήγητη ενεργητικότητα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της τεχνολογίας είναι το αποτέλεσμα που προκαλούν οι ραδιοσυχνότητες όταν προσκρούουν στα μόρια του αέρα. Τα μόρια διεγείρονται και εκπέμπουν αρνητικώς φορτισμένα ηλεκτρόνια που ενώνονται εύκολα με το υδρογόνο και το οξυγόνο και παράγουν μόρια νερού. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι αυτός ο τύπος ραδιοκυμάτων μεταφέρει επίσης θετικά φορτισμένα ιόντα μέσω της ιονόσφαιρας στη μαγνητόσφαιρα. Τότε, τα θετικά φορτισμένα ιόντα παγιδεύονται στις ζώνες Van Allen, κινούμενα ανάμεσα στις περιοχές Aurora Borealis και Aurora Australis, ακριβώς εκεί δηλαδή που όλως συμπτωματικά έχουμε τις τρύπες στα στρώματα του όζοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Εφημερίδα», το πειραματικό σύστημα HAARP υλοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και ενεργοποιήθηκε αρχικά το 1997, ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από το 2002. Το HAARP μελετά την ιονόσφαιρα,το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας με στόχο την εξέλιξη των τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, μια παρόμοια ιδέα είχε εκφράσει ο σέρβος μηχανολόγος και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα το 1886, ήταν αρκετό για να οργιάσει η φαντασία των εραστών των θεωριών συνωμοσίας.

Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (πχ HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κ.λπ.) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance). Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).

Το πρόγραμμα έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ.

Παρόμοια με το HΑARP ιονοσφαιρικά συστήματα είναι το EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association) με εγκαταστάσεις στο Τρόμσο της Νορβηγίας (μέλη Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Κίνα), καθώς επίσης και το Ρωσικό SURA. Παρόμοιο σύστημα υπάρχει και στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του για τον έλεγχο του καιρού: “Όσο περίεργο και να σας φανεί, οι ηγέτες της παγκόσμιας “ελίτ” έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της τεχνολογίας καθώς και των ικανοτήτων της. Το 1970 o Zbigniew Brzezinski δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο “Ανάμεσα σε δυο εποχές”. Ο Brzezinski , ένας από τους ιδρυτές της Τριμερούς Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο βιβλίο του αναφέρει: η τεχνολογία θα καταστήσει διαθέσιμες στους ηγέτες σημαντικών εθνών, τεχνικές για τη διεξαγωγή μυστικών εχθροπραξιών, για τις οποίες μόνο ένα στοιχειώδες ελάχιστο των δυνάμεων ασφαλείας θα πρέπει να διατεθεί. Η τεχνολογία της τροποποίησης του καιρού θα μπορούσε να υιοθετηθεί για να παράγει παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας ή θυελλών. Το 1971 υποστηρίχθηκε ότι οι ΗΠΑ και οι Σοβιετικοί άρχισαν να συνεργάζονται στα μυστικά προγράμματα τροποποίησης του καιρού. Ένα από αυτά έφερε το όνομα POLEX (Polar Experiment of the Global Atmospheric Research Program) και ένα άλλο AIDJEX (The Arctic Ice Dynamics Joint Experiment)

Το σύστημα “Σοβιετικός Τρυποκάρυδος”

Το σοβιετικό πρόγραμμα καιρικής τροποποίησης είναι γνωστό ως “σύστημα Τρυποκάρυδου”. Περιλαμβάνει μεταδόσεις κυμάτων ακραίως χαμηλής συχνότητας των 10 περίπου Hertz, κάνοντας χρήση συσκευών μετάδοσης Tesla σε περιοχές όπως το Angarsk και Khabarovsk στη Σιβηρία, Nikolayev στην Ουκρανία, Ρήγα στη Λεττονία, καθώς και σε μια περιοχή 100 περίπου χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας της Κούβας, Αβάνα. Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του εγχειρήματος, φανταστείτε ότι στην περιοχή δίπλα στην Αβάνα το σύστημα συντηρείται και λειτουργεί με ένα προσωπικό 2.500
περίπου ατόμων.

Οι συσκευές αναμεταδίδουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δημιουργούν ένα κλιμακωτό δίχτυ συχνοτήτων E.L.F. πέρα από τις ΗΠΑ. Αυτό γίνεται με την ανά ζεύγη διαβίβαση διαδοχικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας, έτσι ώστε να συγκλίνουν σ’ ένα προκαθορισμένο σημείο προκαλώντας ρήγμα στην ατμόσφαιρα. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει την πορεία της δέσμης του ρεύματος του αέρα και να φτιάξει ένα “μπλόκο” μεγάλης διάρκειας φρενάροντας ή προκαλώντας καιρικά φαινόμενα.

G.W.E.N.

Ένα σύστημα παρόμοιο με τον “Σοβιετικό Τρυποκάρυδο” στήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ονομάσθηκε Ground Wave Emergency Network (Δίκτυο Επίγειων Κυμάτων Έκτακτης Ανάγκης) ή GWEN. Το δίκτυο αυτό φτιάχτηκε υπό την καμουφλαρισμένη ή πιθανώς διπλή χρησιμοποίηση ενός συστήματος επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης το οποίο δε θα μπορούσε να διακοπεί από ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Οι μονάδες GWEN είναι σε θέση να αλλοιώσουν το μαγνητικό πεδίο σε μια ακτίνα 200 – 250 μιλίων. Οι μεμονωμένες μονάδες αποτελούνται από ψηλούς πύργους των 300 ποδιών περίπου, οι οποίοι μεταδίδουν τα ραδιοκύματα μέσω των εκατοντάδων γυμνών καλωδίων χαλκού εκ των οποίων έκαστο έχει μήκος περί τα 300 πόδια.

Τέτοιες μονάδες βρίσκονται στο Τέξας, τη Νεβάδα, το Μέιν, τη βόρεια και νότια Καρολίνα, το Μέρυλαντ, το Όρεγκον, την Καλιφόρνια, τη Μινεσότα, την Οκλαχόμα, τη Βιρτζίνια, το Κολοράντο, τη Μοντάνα και, για να μη μακρυγορούμε, και σε κάποιες άλλες στρατηγικές περιοχές των ΗΠΑ. Υπήρξαν σημαντικές ενδείξεις ότι οι μονάδες G.W.E.N. σε συνδυασμό με τις σοβιετικές αναμεταδόσεις “Τρυποκάρυδος” έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία των ακραίων και εκτενών πλημμυρών στις ΗΠΑ το 1993.

H.A.A.R.P.

To HAARP είναι ένα υψηλής συχνότητας ενεργό ακουστικό ερευνητικό πρόγραμμα που έχει τη βάση του στη Gokoma της Αλάσκα και διοικείται από κοινού από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν νέας γενιάς εξοπλισμό για την στρατηγική υπεράσπιση της Αμερικής, αλλά χρησιμοποιείται φαινομενικά από τη διεύθυνση διαστημικών κατασκευών του ερευνητικού εργαστηρίου της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποτελεί ένα σύστημα πολλαπλών κεραιών ικανών να τροποποιήσουν δραστικά την ιονόσφαιρα.

Το HΑΑRP έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος βομβαρδίζοντας εντατικά την ατμόσφαιρα με υψηλής συχνότητας ακτίνες. Τα χαμηλής συχνότητας κύματα επιστροφής θα μπορούσαν επίσης να έχουν επιπτώσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο αλλά και να προκαλέσουν ακόμα και τεκτονικές μετακινήσεις, ελεγχόμενες με άλλα λόγια σεισμικές δονήσεις. Γενικότερα το HAARP έχει τη δυνατότητα της τροποποίησης του γήινου μαγνητικού πεδίου, αποτελεί επομένως το καλύτερο δυνατόν ηλεκτρονικό όπλο στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Καταστροφικές θεομηνίες ή εκτεταμένες περίοδοι ξηρασίας θα μπορούσαν να γονατίσουν την οικονομία μιας χώρας κάνοντας επιτακτική την ανάγκη εξάρτησής της από μια άλλη, μεγαλύτερη, που θα προσέφερε απλόχερα τις υπηρεσίες της …με τα αντίστοιχα βεβαίως ανταλλάγματα”.

Είναι βέβαια πιο εύκολο να πιστέψει κανείς ότι πίσω από τις φυσικές καταστροφές βρίσκεται ένας θεός που μας τιμωρεί που έχουμε ξεφύγει από τον δρόμο της Αρετής, παρά να μπορεί να έχει εφαρμογή η χειραγώγηση της φύσης. Τουλάχιστον όχι ακόμα.