Άργος: Συναυλία – αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με φιλανθρωπική χροιά

Συναυλία – αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τίτλο «Οι θαλασσιές οι χάντρες» διοργανώνουν ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (8 μμ) στους Στρατώνες Καποδίστρια, στο Άργος.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αρωγής του συλλόγου Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του. Η ένταξη, η πρόσβαση, τα δικαιώματα, η κοινωνικοποίηση και η στήριξη των παιδιών με αναπηρία, είναι η βάση για να σκεφτούμε αλλιώς, να δώσουμε ζωή.

Συναυλία Άργος

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση, εκτός από την Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία  της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα, τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, συμμετέχει ο τραγουδιστής Νίκος Κρητικός, με σπουδαίες συνεργασίες με τους Μ. Πλέσσα, Γ. Χατζηνάσιο, Χ. Νικολόπουλο και πολλούς άλλους,  με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο  Νίκος Παπαδόπουλος.

Η Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία «Δώσε Ζωή», ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Δεκέμβριο του 2016. Στόχος της είναι η φροντίδα των παιδιών με αναπηρία και η ενημέρωση των οικείων τους. Σκοπός της είναι να αποτελέσει έναν ενεργό πυρήνα για δράσεις κοινωνικής στήριξης στα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και στους κοινωνικούς ρόλους που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους (π.χ. εκπαιδευτικούς). Τα παιδιά με αναπηρία έχουν το δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν όπως όλοι μας. Οφείλουμε συλλογικά να τα ενισχύσουμε και να τα στηρίζουμε αλλά σε καμία περίπτωση να τα λυπόμαστε. Πεποίθησή των μελών του συλλόγου είναι πως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και όχι να τα περιφρονούμε και να τα περιθωριοποιούμε.