ΑθλητισμόςΑρχείο

Σπάρταθλον 2020: Ματαιώνεται ο διασημότερος αγώνας υπεραποστάσεων λόγω κορωνοϊού

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού που ορίζει τις προϋποθέσεις διεξαγωγής Αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου, η οργανωτική επιτροπή του μεγάλου υπερμαραθωνίου “Σπάρταθλον” προχώρησε στην ακύρωση του φετινού αγώνα. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο προσβλέπει με αισιοδοξία στην πραγματοποίηση τον Αγώνα του 2021 και εύχεται καλύτερες συνθήκες αγώνων σε όλους όσοι ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με τις Υπεραποστάσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Ματαιώθηκε και το «Spartan Race» 

Μετά την είδηση για τη ματαίωση του «Σπάρταθλον», ακόμη μια αθλητική εκδήλωση που αφορά τη Σπάρτη, δεν θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά.

Ο λόγος για τον αγώνα «Spartan Race», για τον οποίο οι υπεύθυνοι του αγώνα στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες, πως η φετινή διεξαγωγή του που είχε προγραμματιστεί για τις 5-8 Νοεμβρίου 2020 στη λακωνική πρωτεύουσα, ακυρώνεται.

Το ραντεβού για τον κορυφαίο αγώνα μετ΄ εμποδίων, ανανεώθηκε για το 2021.

Τέλος, λίγες φαίνεται να είναι οι πιθανότητες διεξαγωγής της εφετινής Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας! Η νέα πραγματικότητα ελέω κορωνοϊού στις αθλητικές εκδηλώσεις φαίνεται πως απαιτεί την ματαίωση της σπουδαίας αυτής ποδηλατικής εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει το notospress.gr σε επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, εκφράστηκε από μέρος τους  απαισιοδοξία ως προς την πραγματοποίηση της Σπαρτακιάδας. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «Έχουν μειωθεί δραματικά οι πιθανότητες για την τέλεση του Αγώνα».

Αν επικρατήσει το δυσάρεστο σενάριο θα πρόκειται για  το τρίτο σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Σπάρτη που ματαιώνεται, ύστερα από το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και το Spartan Race.