ΚοινωνίαΑρχείο

Ναύπλιο: Χρήματα του Γηροκομείου σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς;

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του γραμματέα του Γηροκομείου Ναυπλίου, ο οποίος αναφέρεται σε περίεργες συναλλαγές κατά το παρελθόν στο ίδρυμα που έχει οδηγηθεί στα όρια της χρεωκοπίας. Ο γραμματέας αναφέρεται σε διαχειριστικό έλεγχο για τα έτη 1998 έως 2012.

Ο δικηγόρος Κώστας Καράπαυλος δηλώνει ότι υπάρχει άγνωστο πόρισμα από το 2014 για το πολύπαθο Ίδρυμα.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι με έγγραφο που εκδόθηκε την 31η Ιουλίου 2020 και το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο Γηροκομείο την 6η Αυγούστου 2020 πληροφορούμαστε το εξής συγκλονιστικό: «Ότι κατά την περίοδο διενέργειας του ελέγχου υπήρχαν “προσωπικοί λογαριασμοί” στους οποίους “βρίσκονταν κατά την περίοδο διενέργειας του ελέγχου χρηματικά ποσά των διαφόρων συναλλαγών του Ιδρύματος, αλλάζοντας πολλές φορές μορφή καταθέσεως, όπως ομολογίες και διάφορα είδη προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και δύο λογαριασμοί, οι οποίοι ήταν κλεισμένοι μη παρουσιάζοντας χρηματικά υπόλοιπα».

Εν ολίγοις τα χρηματικά ποσά συναλλαγών του γηροκομείου βρίσκονταν σε λογαριασμούς προσώπων.

Μάλιστα όπως γνωστοποιεί ο Γραμματέας του Ιδρύματος, «με έγγραφο της 31 Ιουλίου 2020 το Τμήμα εποπτείας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων ζητά από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης τους αριθμούς των Προσωπικών Λογαριασμών και τα ονόματα των δικαιούχων»

Και συμπληρώνει πώς «η ύπαρξη προσωπικών λογαριασμών μέσω των οποίων διακινήθηκαν ποσά του Ιδρύματος και το γεγονός ότι οι προσωπικοί αυτοί λογαριασμοί άλλαζαν πολλές φορές μορφή καταθέσεως έχει διαπιστωθεί εδώ και έξι χρόνια από το πόρισμα που έχει συνταχθεί του οποίου δεν έχουμε λάβει γνώση».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του υπόλοιπου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος καθώς και οι θέσεις του Δήμου Ναυπλιέων μετά από αυτές τις αποκαλύψεις. Και το κυριότερο αν και κατά πόσο υπάρχει θέληση να βρεθούν και να ελεγχθούν όσοι βρίσκονται πίσω από όσα αναφέρει το μέλος του ΔΣ.