ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άργος: Γιατί ο Χειβιδόπουλος θα ζητήσει από Επίτροπο έλεγχο της δαπάνης για τα γλυπτά

Χωρίς να ασχοληθεί επί της ουσίας με το εικαστικό αποτέλεσμα, αφήνοντάς το στην υποκειμενική κρίση του καθενός, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος αναφερόμενος στην προμήθεια του Δήμου Άργους – Μυκηνών για τα γλυπτά σε πλατεία και πεζόδρομους, δηλώνει πως θα ζητήσει από Επίτροπο τον έλεγχο της δαπάνης αυτής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος επισημαίνει πως το κόστος για την προμήθεια των γλυπτών έφτασε τις 41.000€ με απευθείας ανάθεση. Εκεί που στέκεται κυρίως είναι στον χρόνο που τοποθετήθηκαν τα γλυπτά ο οποίος φαίνεται πως είναι προγενέστερος από την ημερομηνία που αναγράφουν τα έγγραφα της ανάθεσης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Δυνατής πόλης ξανά», που έχει ως τίτλο «Περί αγαλμάτων και χρηστής διοίκησης»:

«Δεν θα ασχοληθώ με το εικαστικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης των αγαλμάτων στους πεζοδρόμους και την λιμνούλα.

Όπως το βλέπει κανείς.

Έτσι και αλλιώς, η αισθητική κακοποίηση της πόλης συντελείται με ελάχιστες  διαμαρτυρίες συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ούτε θα ασχοληθώ με την αναγκαιότητα της δαπάνης 41.000€ για γλυπτά, όταν υπάρχουν ευκολότεροι και σίγουρα φθηνότεροι τρόποι να πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως η φύτευση πρασίνου, που δυστυχώς απουσιάζει ή είναι ελάχιστη στις περίφημες αναπλάσεις του Δημάρχου.

Θα πω μόνο ότι μια δαπάνη 41.000€ με απευθείας ανάθεση, διαχωρίζοντας την προμήθεια σε «παγκάκια με γλυπτά» και «γλυπτά δελφίνια», μόνο χρηστή διοίκηση δεν χαρακτηρίζει, αφού είναι μια προφανής κατάτμηση της ίδιας προμήθειας και θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπο και τους χρόνους που ο νόμος ορίζει.

Επειδή λοιπόν:

Ο διαχωρισμός της δαπάνης συνιστά προφανή κατάτμηση (παρά την δημιουργία διαφορετικών ΚΑΔ).
 

Η απευθείας ανάθεση στον προμηθευτή φέρει ημερομηνία 25/09/2020, ενώ η τοποθέτησή τους και άρα και η παραλαβή τους έγινε στις 21, 23 & 24/09/2020 (υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό γι’ αυτό σε όλα τα τοπικά sites και στους προσωπικούς λογαριασμούς Facebook του δημάρχου και συνεργατών του), την ίδια ακριβώς ημέρα που έγινε η Ανάληψη της Δαπάνης, η Πρόσκληση και η Προσφορά του αναδόχου.

Θα ζητήσω λοιπόν από τον Επίτροπο τον έλεγχο της δαπάνης αυτής, γιατί ο Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης». 

Τα έγγραφα της ανάθεσης που συνοδεύουν την παραπάνω ανακοίνωση:

Έγγραφο ανάθεση Δήμος Άργους Μυκηνών

Έγγραφο ανάθεση Δήμος Άργους Μυκηνών

Έγγραφο ανάθεση Δήμος Άργους Μυκηνών

Έγγραφο ανάθεση Δήμος Άργους Μυκηνών