ΠολιτισμόςΑρχείο

Χρώμα Ευρώπης στο Άργος: Με γλυπτά στολίζονται οι πεζόδρομοι

Ξαφνικά είδαμε μπροστά μας στον παλιό πεζόδρομο στο Άργος να κάθεται σε παγκάκι και να διαβάζει την θεωρία της σχετικότητας «ο Αϊνστάιν». Μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν απλά ένα γλυπτό που του έμοιαζε, αλλά η θεωρία της σχετικότητας ήταν ολοζώντανη.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών έκανε ένα βήμα προς την Ευρώπη μιμούμενος, με την καλή έννοια, χρηστικά διακοσμητικά γλυπτά που στολίζουν τους ευρωπαϊκούς πεζόδρομους και πλατείες.

Ακόμα και τα φωτιστικά δεν είναι απλοί φανοστάτες άλλα φέρνουν λίγο προς τον κλασικισμό, σε μια πιο μοντέρνα έκδοση. Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό σε σύγκριση με τους μέχρι σήμερα φανοστάτες και όλα μαζί δίνουν μια άλλη εικόνα στους πεζοδρόμους του Άργους.

Είναι μια αρχή και ελπίζουμε σιγά -σιγά πέρα από τις κλασσικές προτομές των κληρικών το Άργος, αλλά και οι άλλοι δήμοι στον Νομό, να αποκτήσουν έργα τέχνης στους πεζόδρομους και τις πλατείες. Θα μπορούσαν κάλλιστα μια φορά τον χρόνο να γίνεται καλλιτεχνικός διαγωνισμός και το πρώτο έργο να αγοράζεται και να τοποθετείται σε κάποια πλατεία ή πεζόδρομο. Φυσικά η επιλογές θα πρέπει να γίνονται από ειδικούς σε θέματα πολιτισμού (Ακαδημαϊκούς της σχολής καλών Τεχνών κλπ) κι όχι από αυτοαποκαλούμενους «ανθρώπους της τέχνης».

Σας μεταφέρουμε τις πρώτες εικόνες και ευχόμαστε να συνεχιστεί η διακόσμηση των πεζοδρόμων με έργα τέχνης.

Έργα τέχνης στο πεζόδρομο

 

Έργα τέχνης στο πεζόδρομο

 

Έργα τέχνης στο πεζόδρομο

 

Έργα τέχνης στο πεζόδρομο

 

έργα τέχνης πεζόδρομος

 

έργα τέχνης πεζόδρομος

 

έργα τέχνης πεζόδρομος

 

έργα τέχνης πεζόδρομος

 Στο ίδιο στιλ και τα παγκάκια για λίγη ξεκούραση

παγκάκι πεζόδρομος Άργους