ΚοινωνίαΑρχείο

Ναύπλιο: Ο λογαριασμός στους γονείς για ζημιές που έκαναν καταληψίες μαθητές γυμνασίου

Φθορές φέρεται να προκάλεσαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου που τελεί υπό κατάληψη σε ισόγειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε email που έλαβαν γονείς με αποστολέα την διεύθυνση του σχολείου.

Το μηνυμα ενημέρωνε πως σήμερα Τετάρτη 30/9/2020 πριν το ξημέρωμα έγινε κατάληψη όλων των εξωτερικών εισόδων του σχολείου από μικρή ομάδα μαθητών/τριών που έδρασαν αυθαίρετα χωρίς την εξουσιοδότηση του συλλογικού τους οργάνου.

Επίσης ανέφερε πως έχει παραβιαστεί από τους καταληψίες το ισόγειο του κτηρίου και έχουν προκληθεί υλικές ζημιές, για τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό οι γονείς τους.

Τέλος οι γονείς προτρέπονται να ενημερώσουν τα παιδιά τους ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη και να συζητήσουν μαζί τους για τις συνέπειές της.

Στην Αργολίδα τα Γυμνάσια και Λύκεια που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι 13 και συγκεκριμένα:

  • Στο Άργος: 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, 3ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ.
  • Στο Ναύπλιο: 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ.
  • Tο Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας.

Την ίδια στιγμή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πώς οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες, ενώ από αύριο υποχρεωτική εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.