ΑθλητισμόςΑρχείο

Μάριος Γιαννάκου: Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο

Σήμερα στις 09.02 το πρωί ο Μάριος Γιαννακού ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917, μέτρακουβαλώντας στην πλάτη του σε ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την Ελευθερία Τοσίου. Όπως είπε και ο ίδιος “Για μένα όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια και οποίες διακρίσεις μέχρι τώρα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό. Ευχαριστώ πολύ την Ελευθερία που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μου υπενθυμίζω αυτό που ξεχνάμε όλοι μας συχνά: ότι την ζωή πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο!”

H Ελευθερία είναι το πρώτο άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα που ανέβηκε τόσο ψηλά!

Μάριος Γιαννάκου και Ελευθερία στον Όλυμπο

 

Όπως αναφέρει το «larissapress.gr» : Ο Μάριος Γιαννακού γνώρισε την Ελευθερία πριν από δύο εβδομάδες σε ένα καφέ που διατηρεί κοινή τους φίλη στην πόλη της Δράμας. Ο Μάριος μιλούσε για τα κατορθώματα του και τότε η Ελευθερία του είπε πως θα ήθελε κάποτε να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου. Έτσι ξεκίνησε η κουβέντα και σήμερα έγινε πράξη το όνειρο της.

Μάριος και Ελευθερία: Η ανάβαση ζωής στην κορυφή του Ολύμπου που συγκλονίζει το πανελλήνιο

Φοιτήτρια της βιολογίας με κινητικά προβλήματα, η Ελευθερία ήταν διστακτική στην αρχή αλλά ο Μάριος κατάφερε να την πείσει και έτσι σήμερα το πρωί έκαναν πραγματικότητα το ξεχωριστό εγχείρημα τους που πραγματικά συγκινεί το πανελλήνιο. Την προσπάθεια τους υποστήριξε ομάδα ειδικών ορειβατών, γιατρών, μετεωρολόγων αλλά και δύο πεζοναύτες.