ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Τι περίεργο συμβαίνει με το ανάγλυφο Ενετικό λιοντάρι στην Πλατεία Συντάγματος

Η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο σημείο κατατεθέν και ένα από τα κεντρικότερα στέκια της πόλης περιβάλλεται από σημαντικά μνημεία και κτήρια, όπως το Βουλευτικό, το Τριανόν, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, μπροστά από το οποίο είναι το μνημείο Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου και δίπλα ένα ανάγλυφο Ενετικό λιοντάρι.

Αυτό το ανάγλυφο λιοντάρι αν κάποιος το πλησιάσει από κοντά θα παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο. Πολύχρωμα μπαλάκια βρίσκονται σφηνωμένα μέσα στο μάρμαρο με τέτοιο τρόπο που τα κάνει δύσκολο να αφαιρεθούν.

Παραμένει άγνωστο αν η δολιοφθορά στο γλυπτό έγινε από παιδάκια που το είδαν σαν ένα παιχνίδι να σφηνώνουν μπαλάκια μέσα σε αυτό ή αν προκλήθηκε από κάποιον ενήλικα. Επίσης δεν έχει προσδιοριστεί από πότε το ανάγλυφο λιοντάρι παρουσιάζει αυτή την εικόνα και αν είναι εν γνώσει του Δήμου Ναυπλιέων η εν λόγω ανεπιθύμητη παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού η προτέρα κατάσταση του γλυπτού, από σεβασμό και μόνο στον δημιουργό που το φιλοτέχνησε, που ποιός ξέρει τι θα έλεγε για την περίεργη μεταμοντέρνα εκδοχή που αυτό παρουσιάζει σήμερα.

Ανάγλυφο Ενετικό λιοντάρι στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

 

Ανάγλυφο Ενετικό λιοντάρι στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

 

Ανάγλυφο Ενετικό λιοντάρι στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο