ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Μία Προκάτ αίθουσα για το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου (Pics, Video)

Μία προκατασκευασμένη αίθουσα τοποθετήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Το ΠΡΟΚΑΤ αποκτήθηκε με χρήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ κατά της τοποθέτηση της αίθουσας παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ο οποίος επισημαίνει:

«Από 01/01/2011 η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα στα σχολικά κτίρια. Το ταμειακό υπόλοιπο που υπήρχε την 31/12/2010 και παρέμενε αναξιοποίητο στη ΠΕ Αργολίδας, κατανεμήθηκε με πρωτοβουλία και ενέργειες μας από την οικονομική επιτροπή την 20/12/2019. Σήμερα μετά από διάφορες δυσκολίες όπως άγονοι διαγωνισμοί κτλ η προκατασκευασμένη σχολική αίθουσα τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σκαφιδακίου». 

ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα στο δημοτικό σχολείο Σκαφιδακίου

 

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί για την τοποθέτηση άλλων δύο αντίστοιχων αιθουσών  στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου και ελπίζω μέχρι το τέλος του σχολικού έτους να έχει πραγματοποιηθεί και η τοποθέτηση της τρίτης και τελευταίας προκατασκευασμένης αίθουσας νηπιαγωγείου στο Κρανίδι», συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα στο δημοτικό σχολείο Σκαφιδακίου

 

«Δική μου ευχή είναι στο άμεσο μέλλον να μην υπάρχει ανάγκη τέτοιων προσωρινών λύσεων και όλα τα ελληνικά σχολεία να λειτουργούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις ανάλογες των σύγχρονων αναγκών και  απαιτήσεων», καταλήγει.

Δείτε το σχετικό βίντεο κατά την τοποθέτηση της ΠΡΟΚΑΤ αίθουσας.