ΚοινωνίαΑρχείο

ΙΣΑ: Γιατί κανένα από τα δύο Νοσοκομεία στην Αργολίδα δεν μπορεί να γίνει μονάδα Covid-19

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας (ΙΣΑ) κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, ασχολήθηκε με το θέμα της διάρθρωσης της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου αναφορικά με τον Covid-19. Προηγήθηκε ενημέρωση από τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Μαρία Σαρίδη.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τη χωροταξική διευθέτηση, κανένα από τα δύο Νοσοκομεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να επιτελέσει ρόλο “Νοσοκομείου Αναφοράς Covid-19” με ασφάλεια.

Συνεπώς για την πλήρη υγειονομική κάλυψη της Αργολίδας σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, ιδιαίτερα αν αυτή επιδεινωθεί, απαιτείται η θωράκιση και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων με άμεσες προσλήψεις προσωπικού, με προτεραιότητα τα τμήματα πρώτης γραμμής. Πρέπει επίσης να συμπληρωθούν οι εν λόγω Μονάδες με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, κλίνες ΜΕΘ, θάλαμος αρνητικής πίεσης, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.), βάσει των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν.

Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητη η ένταξη επιλεγμένων Κέντρων Υγείας της περιοχής μας σε διαδικασία διαλογής ή και αντιμετώπισης ήπιων περιστατικών Covid-19.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής προς όφελος της υγείας των Αργολιδέων.