ΕλλάδαΑρχείο

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από ποτέ οι διασωληνωμένοι

Περισσότεροι από ποτέ οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας καθώς χθες Σάββατο 10 Οκτωβρίου έφτασαν τους 100, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. 

Τον Αύγουστο οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν 10. Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός τους άγγιζε τους 40, ενώ την πρώτη μέρα του Οκτώβρη ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στους 89.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις  272 Μονάδες εντατικής που είναι για κορωνοϊό, οι 111 είναι καλυμμένες. Στην Αττική όπου καθημερινά καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων μόλις 38 κλίνες ΜΕΘ είναι κενές. 

Η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο “κόκκινο”, μακράν των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας. Στο λεκανοπέδιο διαπιστώθηκαν τα 165 από τα συνολικά 306 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Ο αυξημένος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και η ανάγκη διασωλήνωσης περισσότερων ασθενών με COVID-19 οδήγησαν στην ταχεία κατασκευή νέας υπερσύγχρονης πτέρυγας ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία” μετά από δωρεά της Βουλής. 

27 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε ημερήσια βάση από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θετικών διαγνώσεων στην covid-19 σε 129 τις τελευταίες 8 ημέρες. Εν τω μεταξύ θετική στον κορονοϊό βρέθηκε την Παρασκευή και νοσηλεύτρια στο Αιμοδυναμικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Στο τμήμα έγινε απολύμανση, ενώ τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι του τμήματος που θεωρήθηκαν στενές επαφές της νοσηλεύτριας. 

Δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊου σε πολίτες, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Πραγματοποιήθηκαν 638 τεστ, από τα οποία βρέθηκαν έξι θετικά, εκ των οποίων τα πέντε αφορούν σε Έλληνες (3 άνδρες, 2 γυναίκες) και ένα σε αλλοδαπό (γυναίκα), με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, από την Πέμπτη 8 έως και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, είναι 2.003, από τα οποία βρέθηκαν 19 θετικά, τα οποία αφορούν σε εννέα άνδρες και σε 10 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.