ΠολιτικήΑρχείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή στον Μπούκουρα για να κάνει… πίτσες και πεϊνιρλί στην Κόρινθο

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα γίνει η εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις των δικηγόρων συνεχίστηκαν με τους δικηγόρους των πρώην βουλευτών του κόμματος που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση, να κάνουν μία απέλπιδα προσπάθεια για να εξασφαλίσουν το μόνο που τους απέμεινε, δηλαδή αναστολή μέχρι την έφεση.

Η συνήγορος υπεράσπισής του πρώην βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του καθώς -όπως είπε- έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή και «έχει το Mr. Peinirli στην Κόρινθο, απέναντι από τα Δικαστήρια και με αυτό ζει την οικογένειά του».

«Κυρία Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του», ανέφερε επίσης. Επιπλέον, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη ζωή που ζει πλέον ο Σταθης Μπούκουρας.

Τι ζήτησαν Μιχαλολιάκος – Λαγός

Σε ότι αφορά τον διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική του ζωή σε περίπτωση φυλάκισης του, και απευθυνόμενος στην έδρα ρώτησε σε έντονο ύφος «Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος;».

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του συνηγόρου του πρώην γραμματέα του ναζιστικού μορφώματος «Αν μπορούσαν να βρουν τη νομική φόρμουλα, θα σας τον έφερναν σιδεροδέσμιο εδώ στο δικαστήριό σας. Είναι αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του Μιχαλολιάκου επί πίνακι. Όλα για να χαρεί το πόπολο.

Έκλεισε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη; Δεν ήταν παράνομη η εφημερίδα. Αυτό που ήθελε το think tank, να μην υπάρχει αυτή η φωνή και να υπάρχουν μόνο οι άλλες, το κατάφερε. Έκλεισε το κόμμα, δεν πάει κανείς στα γραφεία. Τα κατάφεραν.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Συντάσσομαι πλήρως με την κυρία εισαγγελέα. Τώρα γίνονται όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πάντα. Αν αθωωθεί ποιος θα του πει συγγνώμη; Θα πάει στη Βουλή να του ζητήσουν συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται ότι αν αποφυλακιστεί θα κάνει κάτι κακό; Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος; Τι έκανε;»

Η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωσή του με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν ζητά τίποτα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα Ευρωπαικά Δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα 5,5 χρόνια. Όφειλε η Δικαιοσύνη να είναι τυφλή, αλλά αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».