ΠολιτισμόςΑρχείο

Παίζοντας Μήδεια: Κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές από ΤΘΣ Ναυπλίου και ΚΕΣ Harvard

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο γνωστοποιεί τη συνεργασία του με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University και την θεατρική ομάδα Out of Chaos  για τη διοργάνωση του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού «Παίζοντας Μήδεια».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Θεατρικών τμημάτων της Ελλάδας.

Παίζοντας Μήδεια

 

Ο Διαγωνισμός

Παίζοντας Μήδεια (Playing Medea) – Ένας διαγωνισμός για μαθητές και φοιτητές θεατρικών σχολών

Το Θέατρο Out of Chaos και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Αμερική, στο πλαίσιο του εγχειρήματος Reading Greek Tragedy Online, ανακοινώνουν τον διαγωνισμό «Παίζοντας Μήδεια» (Playing Medea).

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές Θεατρικών Σχολών των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, και της Ελλάδας.

Το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Προσκαλούνται μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες Θεατρικών Σπουδών στην Ελλάδα να πειραματιστούν, να παίξουν ή να απαγγείλουν σκηνή από την τραγωδία Μήδεια του Ευριπίδη, να την βιντεοσκοπήσουν και να το υποβάλουν στους διοργανωτές μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.