ΚοινωνίαΑρχείο

Πάτρα: Μετά την πορεία, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα η μηχανοκίνητη παρέλαση!

Σε προσαγωγές προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών, μετά τη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσαν Πατρινοί στο κέντρο της πόλης, το πρωί της Τετάρτης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η πορεία έγινε με αυτοκίνητα και μηχανάκια, μετά τη Λειτουργία, και παρά τις απαγορεύσεις για την προστασία της κοινότητας από τη διασπορά του κορωνοϊού, που βρίσκεται σε έξαρση.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων, αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει από τη Veso Mare, σενάριο το οποίο εγκαταλείφθηκε καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αντιεξουσιαστές.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν η πομπή έφτασε στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Οι πολίτες χωρίς μάσκες και με σημαίες στα χέρια, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς, που δεν τους άφηναν να κάνουν παρέλαση, λόγω της φετινής απαγόρευσης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Σπιράλ» Χαράλαμπος Στανίτσας, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο κ. Στανίτσας, ο οποίος περιέγραψε το γεγονός με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ως εξής:

«Μετά τον εκκλησιασμό για την Αγία Σκέπη και την δοξολογία υπό του Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου, με τα αυτοκίνητα μας και τις σημαίες μας στην Πάτρα, Εθνικός Ύμνος στον ανδριάντα του Γερμανού και ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πατρών.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή Ασφαλείας Πατρών για την συνοδεία της υπηρεσίας του στην βόλτα μας καθώς και για την ευχάριστη παραμονή μας στην Ερμού. Ήταν πολύ ευγενικοί και, όπως μας είπαν, απλά εκτελούσαν εντολές άνωθεν. Άλλωστε είναι τοις πάσι γνωστό ότι μέσα στο αυτοκίνητό σου ο κορωνοιός θερίζει αλύπητα. Ζήτω η ΕΛΛΑΣ, Ζήτω το ΈΘΝΟΣ, ΖΉΤΩ και το ΕΘΝΌΣΗΜΟ που τίμησε σήμερα η Ασφάλεια».