ΚοινωνίαΑρχείο

Πελοπόννησος: Πώς το «Πορφυρούσα» έχασε τον καταπέλτη του και επικάθησε στο λιμάνι της Νεάπολης

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στην Λακωνία από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ” Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης απώλεσε τον καταπέλτη του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν το πρόβλημα στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο που εκτελεί τακτικά δρομολόγια Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα.

Ο πλοίαρχος του «Πορφυρούσα» ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Πορφυρούσα» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Αναστολή δρομολογίων

Η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 και του υψηλού κυματισμού, προκλήθηκε ζημιά στον καταπέλτη του πλοίου που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Νεάπολης.

Κατά συνέπεια, το δρομολόγιο της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου προς Κύθηρα και Αντικύθηρα δεν εκτελέστηκε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Η εταιρεία θα ενημερώσει με νέο δελτίο τύπου για το πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στο πλοίο. Μέχρι τότε δρομολόγια δεν θα γίνουν.