ΚοινωνίαΑρχείο

Σον Κόνερι: Πώς λάτρεψε το Πορτοχέλι ο θρυλικός Τζέιμς Μποντ, πριν το θάνατό του

Η βίλα του θρυλικού Τζέιμς Μποντ στο Πορτοχέλι δεν θα ακούσει ξανά τη φωνή του. Ο σπουδαίος ηθοποιός Σον Κόνερι απεβίωσε σήμερα 31 Οκτώβρη 2020, σε ηλικία 90 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Σον Κόνερι λάτρεψε τα τελευταία χρόνια το Πορτοχέλι. Ερχόταν συνεχώς στην Αργολίδα τα τελευταία χρόνια και το 2013 αποφάσισε να αποκτήσει τη δική του βίλα στο Πόρτο Χέλι.

Ο Σον Κόνερι και η Γαλλομαροκινή σύζυγός του ζωγράφος Μισελίν, από παλιά ήθελαν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι στην περιοχή για να μπορούν να περνούν ήρεμες στιγμές σε έναν επίγειο ελληνικό παράδεισο, όπως χαρακτηρίζουν οι ξένοι το Πόρτο Χέλι.

Σον Κόνερι

 

Από τις Μπαχάμες στο Πορτοχέλι

Ο Σον Κόνερι περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην πολυτελή του βίλα στις Μπαχάμες, στην ίδια γειτονιά με τη βίλα της Ντόλλυς Γουλανδρή. Γνωρίστηκαν και άρχισαν να κάνουν παρέα. Άλλωστε η Ελλάδα πάντα εξιτάρει τον Τζέιμς Μποντ, καθώς γνώριζε καλά ελληνική ιστορία.

Άλλωστε όπως έχει γράψει στο παρελθόν η Ντέπη Κουρέλλου: «ο Sir Connery το 2004 είχε απαγγείλει στοίχους από την «Ιθάκη» του Καβάφη «ντυμένους» από τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει» έχει δηλώσει ο Sir Sean Connery για την «Ιθάκη».

Έτσι, την τελευταία φορά που ο ηθοποιός και η σύζυγός του, Micheline Roquebrune, ήρθαν στην Ελλάδα, αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συνέχισαν τις διακοπές στους στην Ελλάδα και με αφορμή αυτή τους την επίσκεψη λίγο καιρό μετά αγόρασαν μια βίλα στο Πόρτο Χέλι.

Το πολυτελές σπίτι βρίσκεται στην ίδια ακριβή «γειτονιά» που έχει σπίτι ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πρίγκιπας Willem-Alexander, αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγόρασε από το Γερμανό φωτογράφο Manfred Rieker».

Σον Κόνερι

 

Γαλατάς και στιλβωτής φερέτρων πριν γίνει 007

Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι (Thomas Sean Connery) γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930. Ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ. Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables). Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.