ΚοινωνίαΑρχείο

Θλίψη στο Άργος: Έχασε τη μάχη ο Γιώργος Κακολύρης χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους του

Πενθεί το Άργος και όλη η Αργολίδα στο άκουσμα του θανάτου του 56χρονου Γιώργου Κακολύρη το πρωί του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου.

Ο Αργείος ιχθυοπώλης έχασε τη μάχη που έδινε με το θάνατο εδώ και μία εβδομάδα, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε τροχαίο το προηγούμενο Σάββατο στη διασταύρωση των οδών Τημένους και Καποδιστρίου στο Άργος, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο Γιώργος, επί σειρά ετών πωλητής στη λαϊκή του Άργους, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και πελάτες.

Μετά το τροχαίο νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αττικόν» και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα μπορούσε να επανέλθει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Τότε η οικογένειά του, μετά από σειρά συσκέψεων με τους γιατρούς, πήρε τη γενναία απόφαση να γίνει δωρεά των οργάνων του, μία απόφαση με την οποία σίγουρα θα συμφωνούσε και ο ίδιος, καθώς ήταν εθελοντής αιμοδότης και δωρητής μυελού των οστών.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταμόσχευσης οργάνων και η μεταφορά τους σε νοσοκομεία για λήπτες, από ειδικούς χειρουργούς του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

Έτσι λοιπόν ο Γιώργος με το θάνατό του θα χαρίσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους του.