ΡεπορτάζΑρχείο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ούτε «κουνούπι» στο Ναύπλιο μετά τα μεσάνυχτα (Pics)

Έρημη πόλη θύμιζε το Ναύπλιο από τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά, ώρα κατά την οποία άρχισε να ισχύει για πρώτη νύχτα η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι και τις 5 το πρωί.

Ήδη από τις 23:30 άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματα με την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να μειώνεται ολοένα και περισσότερο μέχρι και τις 00:00 όπου η πόλη άρχισε να ερημώνει. Μετά από αυτή την ώρα δεν κυκλοφορούσε «κουνούπι».

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης, είχαν μία διακριτική και συγκαταβατική παρουσία την πρώτη μέρα, ως είθισται. Τις επόμενες ημέρες όμως οι έλεγχοι θα αρχίσουν να γίνονται ολοένα και αυστηρότεροι και δεν αποκλείεται να πέσουν τα πρώτα πρόστιμα σε όσους …ξεχαστούν ή συνειδητά δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα.

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου πάντως οι δρόμοι του Ναυπλίου ερήμωσαν όπως και τα πεζοδρόμια, καθώς οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να μην κυκλοφορούν έξω, πειθαρχώντας στα μέτρα. Το ίδιο συνέβη και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια της μέρας όπου επίσης τηρήθηκε από την πλειοψηφία των Ναυπλιωτών.

Δείτε εικόνες από το έρημο Ναύπλιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας: