ΚοινωνίαΑρχείο

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 16χρονος από το Λουτράκι

Τον δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων πήρε ο 16χρονος από το Λουτράκι, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην άγρια δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Η ανακρίτρια ανηλίκων και η εισαγγελέας μετά την απολογία του τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο 16χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, υποδεικνύοντας τον 17χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας.

Φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο από τη Ρουμανία, την ώρα του στυγερού εγκήματος, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε αμέσως στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. «Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις Αρχές», τόνισε ο συνήγορός του.

Βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι 8 χρόνια.

Αύριο το μεσημέρι η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν με τη σειρά τους στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών εντόπισαν στις 4:30 το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου ύποπτες κινήσεις μέσα στο εγκαταλελειμμένο συνεργείο.

Εκεί βρήκαν και προσήγαγαν μία 15χρονη και έναν 17χρονο. Στο Τμήμα Σερρών διαπιστώθηκε ότι η 15χρονη είναι η κόρη της 50χρονης που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα και αναζητούνταν από τις Αρχές τα τελευταία 24ωρα. Η 15χρονη φαινόταν να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης και μπέρδευε τα λεγόμενά της προς τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπέρδευε το όνομα του 17χρονου –υπηκόου Ρουμανίας- φίλου της, τον οποίο αποκαλούσε κάθε φορά με διαφορετικό όνομα.

Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν από τις Σέρρες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Αθήνα. Οι δύο ανήλικοι εξετάστηκαν για το κατά πόσο εμπλέκονται στη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό και στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα, φωτογραφίζοντας ως φυσικό αυτουργό τον 16χρονο ασύλληπτο μέχρι εκείνη την ώρα φίλο τους.

Η 50χρονη ζούσε με την κόρη της, ενώ είχε χάσει πέρυσι το σύζυγό της. Σημειώνεται ότι από την έρευνα προέκυψε ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται πιθανότατα δύο δράστες.

Οι καταθέσεις της 15χρονης και του 17χρονου αναφέρουν ότι ο 16χρονος είναι που έφερε τις μαχαιριές στην 50χρονη. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο αρχικά συλληφθέντων εκείνος μετέβη στο σπίτι της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα και φέρεται να μαχαίρωσε στο πρόσωπο και στο λαιμό το θύμα με τη βοήθεια του 17χρονου Ρουμάνου. Η 15χρονη κόρη του θύματος βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού την ώρα του εγκλήματος. Ο 16χρονος φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας μαζί με τον 17χρονο, ενώ η 15χρονη εικάζεται πως είναι ηθικός αυτουργός.