ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Η βουλή θρηνεί για το θάνατο του Μεσσήνιου γιατρού Γιάννη Μητρόπουλου

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Βουλη στο άκουσμα του θανάτου του Μεσσήνιου γιατρού του κοινοβουλίου Γιάννη Μητρόπουλου. Ο καρδιολόγος που έχει καταγωγή από το Μελιγαλά, νοσηλευόταν το τελευταιο διάστημα στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία από τις αρχές Νοεμβρίου «χτυπημένος» από κορωνοϊό και έχοντας υποκείμενο νόσημα.

Ο 52χρονος επιστήμονας είχε τεθεί σε εθελούσια καραντίνα μαζί με την οικογένειά του, καθώς στις αρχές του Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι μέλη της είχαν τα συμπτώματα του ιού.

Ο γνωστός ιατρός παρακολουθούσε καθημερινά την κατάσταση της υγείας των δύο του παιδιών και της συζύγου του, ενώ η γυναίκα του, μετά απο μερικές μέρες άρχισε να έχει μειωμένο κορεσμό οξυγόνου, κάτι που θορύβησε τον έμπειρο καρδιολόγο.

Ο 52χρονος και η σύζυγός του, χωρίς να χάσουν χρόνο, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, επισκέφτηκαν το νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 «Σωτηρία», όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού η κατάστασή τους έχριζε νοσηλείας.

Μάλιστα ο καρδιολόγος της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου διασωληνώθηκε, καθώς η κατάσταση του χειροτέρεψε.

Χθες Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μετά από μια εβδομάδα και ενώ η συζυγός του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο ίδιος άφησε το μεσημέρι την τελευταία του πνοή, χάνοντας την μάχη με την πανδημία.

Στο άκουσμα του θανάτου του συζύγου της, η άτυχη γυναίκα λύγισε, καθώς ο άντρας με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά έφυγε από τη ζωή μαχητής, βοηθώντας την οικογένειά του όλες τις ώρες που ήταν σε καραντίνα και στερώντας από τον εαυτό του την ηρεμία και την χαλάρωση που ήταν απαραίτητες για την καλύτερη ανάρρωσή του.

Ο Γιάννης Μητρόπουλος παρείχε επί χρόνια τις ιατρικές υπηρεσίες στη Βουλή και ήταν αγαπητός σε όλους, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες.

Για την απώλειά του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε τα θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δήλωσε πως: «Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και φίλοι επιστημονικά».

Με πληροφορίες από protothema.gr