ΚοινωνίαΑρχείο

Τρώγονται για τα αδέσποτα στο Ναύπλιο: Συνωμοσίες, δολοφόνοι και τα …αμπέλια του παππού

Ο Δήμος Ναυπλιέων διένειμε την Πέμπτη έναν τόνο ξηρά τροφή, με σκοπό και στόχο να μη μείνει κανένα αδέσποτο ζώο χωρίς φαγητό. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λέντζος και μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου, έφεραν εις πέρας την πρώτη φάση της διανομής, βάσει των αναγκών που θα προκύψουν.

Ωστόσο η διανομή δεν πέρασε …αναίμακτα καθώς μια ημέρα μετά ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού κατήγγειλε δημόσια πως υπήρξε επιλεκτική διανομή της τροφής, καθώς κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν σε άτομο που δεν διατηρεί καλές σχέσεις με το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και κατ’ επέκταση με τη δημοτική αρχή. «Από τα αμπέλια του παππού σας ήταν η προσφορά; Αυτά τα τσουβάλια που μοιράσατε, ένα θεός ξέρει που, είναι πληρωμένα από τους δημότες», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ. Κυριακού.

Η ανάρτηση Κυριακού:

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου, μέλη της οποίας ήταν παρόντα κατά τη διανομή: «Όσο για μια κυρία που λέει δεν της έδωσε εκπρόσωπος της ΖΕΝ τροφή θα της απαντήσω οτι αν ερχόταν θα έπαιρνε. Τροφές ντιλίβερι δυστυχώς δεν κάνει κανείς. Τώρα γιατί δεν είχε τα μούτρα κάποιος να έρθει αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Όταν σταματήσετε λοιπόν μερικοί να βλέπετε παντού συνωμοσίες και δολοφόνους τότε ίσως μπορέσουμε να συννενοηθούμε», καταλήγει η ανακοίνωση που ανήρτησε η ΖΕΝ στο facebook.

Η απάντηση της ΖΕΝ:

Οι φιλόζωοι στο Ναύπλιο συνεχίζουν να τρώγονται μεταξύ τους, καθώς στη παραπάνω διαμάχη ήρθε να ρίξει κι’ άλλο λάδι στη φωτιά η σημερινή ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου που τα βάζει τόσο με το Δήμο Ναυπλιέων, όσο και με τον σύλλογο «Οι Αδέσποτοι», λέγοντας πως ο Δήμος πετά το μπαλάκι για τη φροντίδα των αδέσποτων στους εθελοντές και δεν αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη γι’ αυτά.

Η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου:

«Ο Δήμος Ναυπλίου τελικά πέταξε για άλλη μία φορά το μπαλάκι της ευθύνης των αδέσποτων στους εθελοντές. Αρωγός του σε όλο αυτό όπως φάνηκε τελικά είναι η Ζ.Ε.Ν. και δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο ένας φιλοζωικός σύλλογος που προφανώς αποτελείται από εθελοντές να θέλει να στηρίξει αυτή την απαράδεκτη τακτική του δήμου και να πετάξει την ευθύνη για τα αδέσποτα από τον δήμο στους ομοϊδεάτες του εθελοντές.

Η αλήθεια όμως εδώ είναι ότι η στάση της Ζ.Ε.Ν. ως φιλοζωικός σύλλογος και εθελοντές είναι κατακριτέα ως και καταγγελτέα γιατί δεν είναι δυνατόν ένας φιλοζωικός σύλλογος να κρατάει τέτοια στάση και να επιτρέπει στον δήμο να ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης για άλλη μια φορά στους εθελοντές για την σίτιση των αδέσποτων, και συγχρόνως να μην γυρνάει ούτε καν να το καταγγείλει.

Απαράδεκτη είναι επίσης και η στάση του άλλου φιλοζωικού συλλόγου της πόλης μας «Οι Αδέσποτοι» διότι ούτε αυτός βγήκε να το καταγγείλει και να ζητήσει από τον δήμο Ναυπλίου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα αδεσποτάκια. Επίσης με βάση τα όσα αναρτήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικάζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ζωοτροφές είναι πιθανόν μέλη του συγκεκριμένου φιλοζωικού συλλόγου. Επειδή όμως όσον αφορά το τελευταίο και επειδή ακριβώς όπως είπαμε εικάζουμε ότι είναι μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» κάποια άτομα που παρέλαβαν ζωοτροφές, άρα μπορεί να κάνουμε και λάθος και αν δεν είναι μέλη του εν λόγω φιλοζωικού συλλόγου τότε εκ των πρωταίρων ζητούμε συγγνώμη.

Επίσης έπεσε στην αντίληψή μας ένα περιστατικό το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό για αυτό και κρατάμε κάθε επιφύλαξη για το τι πραγματικά συνέβη την Πέμπτη το πρωί μεταξύ μελών της Ζ.Ε.Ν. και μιας εθελόντριας που όπως καταγγέλλει η ίδια μέλη της Ζ.Ε.Ν. δεν της επέτρεψαν να παραλάβει και η ίδια ζωοτροφές για τα αδέσποτα που φροντίζει, λέγοντάς της ότι δεν μπορούσε να πάρει τις τροφές γιατί κατακρίνει λέει τον δήμο δημόσια! Αν ισχύει ότι συνέβη αυτό τότε τότε περιστατικό αυτό είναι καταγγελτέο, αν όμως δεν συνέβη ποτέ αυτό και η συγκεκριμένη κυρία όπως ισχυρίστηκε η Ζ.Ε.Ν. ζήτησε τροφή μέσω ντελίβερι και δεν πήγε καν να την παραλάβει τότε θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι με βάση ποια λογική θα μπορούσε κανείς να το ζητήσει αυτό. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς στην πραγματικότητα έχει συμβεί και για αυτό επιφυλασσόμαστε και δεν παίρνουμε καν θέση καθώς δεν είμασταν οι ίδιοι εκεί για να μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη.

Καταγγέλουμε το γεγονός ότι ο δήμος Ναυπλίου παρά τις εκκλήσεις μας να αναλάβει ο ίδιος με τα συνεργεία του την σίτιση των αδέσποτων, ο δήμος επέλεξε για άλλη μία φορά να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους εθελοντές και όχι να αναλάβει ο ίδιος αυτό το δύσκολο έργο να ταϊστούν τα αδέσποτα για να μην πεθάνουν από την πείνα σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε γιατί και αυτά ζωούλες είναι και δεν φταίνε στην τελική σε τίποτα να την πληρώσουν αυτά.

Τέλος να πούμε για μία ακόμη φορά ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε φιλοζωικός σύλλογος αλλά απλά μία ομάδα φιλόζωων πολιτών που αγανακτήσαμε από την μία μεριά από την μέχρι τώρα δράση των υπαρχόντων φιλοζωικών συλλόγων η οποία ως τώρα δεν μας οδήγησε πουθενά αφού δεν άγγιξε καν την ρίζα του προβλήματος και από την άλλη από τις ενέργειες που θα έπρεπε αλλά δεν έχει κάνει ο δήμος μας αφού εν τέλει προτιμά να ασχολείται πιο πολύ με άλλα θέματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό αφήνοντας έτσι τα αδεσποτάκια κυριολεκτικά στην τύχης τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της όμορφης πόλης του Ναυπλίου αλλά και των γύρω περιοχών.

Και τονίζουμε επίσης ότι ο σκοπός μας δεν είναι να περιθάλπτουμε εμείς τα αδέσποτα σκυλιά αλλά να αναδεικνύουμε συνεχώς την ανάγκη να αναλαμβάνει ο δήμος ως ο κύριος σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και όχι οι φιλοζωικοί σύλλογοι καθώς επίσης και διάφοροι άλλοι εθελοντές οι οποίοι με την σειρά τους ζητάνε διαρκώς βοήθεια μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την περίθαλψη των ζώων και ιδίως οικονομικής φύσεως.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμενοι την όλη κατάσταση καθώς επίσης και τις ανησυχίες αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών για το πολύ σοβαρό και μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτή την φιλοζωική ομάδα με σκοπό να προβληθούν θέσεις και προτάσεις με απώτερο βέβαια σκοπό την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος της ευζωίας των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται γύρω μας μέσα στις γειτονιές».