ΡεπορτάζΑρχείο

Ανεβάζει την ψυχολογία και το Ναύπλιο με πρόωρο χριστουγεννιάτικο στολισμό

Μετά το Άργος και το Ναύπλιο ανεβάζει την ψυχολογία με πρόωρο χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ήδη τα πρώτα λαμπιόνια άναψαν σε τμήματα του κέντρου, όπως την πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου), την Σιδηράς Μεραρχίας και μπροστά από το ΚΤΕΛ.

Ο στολισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε φέτος να πρωτοτυπήσει με την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο προαύλιο του νοσοκομείου αντί για την Πλατεία Συντάγματος, σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, καθώς η Πανελλαδική έξαρση της πανδημίας δεν θα επιτρέψει φέτος τις πολύβουες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα πώς ακριβώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης του κορωνοϊού, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους δυο γειτονικούς Δήμους να φωταγωγήσουν γιορτινά τις πρωτεύουσές τους παρότι αυτές παραμένουν έρημες τα βράδια λόγω του lockdown.

Με κλειστά τα καταστήματα λιανικής, τις καφετέριες και περιορισμό της κυκλοφορίας του κόσμου λόγω των μέτρων που συνεχίζουν να είναι σε ισχύ, το κέντρο του Ναυπλίου, αλλά και άλλες περιοχές του δήμου, άρχισαν να φορούν σιγά σιγά τα γιορτινά τους.

Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα φώτα άναψαν στην Αργολική πρωτεύουσα ανεβάζοντας την ψυχολογία, τουλάχιστον τις απογευματινές ώρες, όταν αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι, καθώς μετά τις 9 το βράδυ, δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανένας, αφού δεν επιτρέπεται.

Και όλα αυτά αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για να μάθουμε πώς θα περάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα και πότε θα αρθούν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να ανασάνει επιτέλους οικονομικά η πόλη.

Παράλληλα σήμερα φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα το δημαρχείο Ναυπλίου λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Φωτογραφίσαμε ενδεικτικά κεντρικά σημεία του Ναυπλίου το απόγευμα της Τετάρτης.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εν μέσω lockdown στο Ναύπλιο

 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εν μέσω lockdown στο Ναύπλιο

 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εν μέσω lockdown στο Ναύπλιο

 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός εν μέσω lockdown στο Ναύπλιο