ΟικονομίαΑρχείο

Το χαλάζι χτύπησε και πάλι την Αργολίδα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το χαλάζι χτύπησε την Αργολίδα. Αυτή την φορά είχαμε ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι στην περιοχή του Άργους με αποτέλεσμα να βουλώσουν τα φρεάτια στην πόλη του Άργους, ενώ παράλληλα το χαλάζι έφραξε τις διεξόδους του νερού. Ζημιές προκλήθηκαν και σε καλλιέργιες, κυρίως στην περιοχή του Σκαφιδακίου και του Κιβερίου, ενώ σε πολλά σημεία οι δρόμοι καλύφθηκαν από παχύ στρώμα συσσωρευμένου χαλαζιού.

Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή. Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Β. Έξαρχο, και τον διευθυντή των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Κ. Αγγελόπουλο, και αύριο το πρωί κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.  

Σχετική σύσκεψη για το θέμα θα γίνει αύριο το πρωί, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, με υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους των αγροτών και συνεργάτες του ΕΛΓΑ, για εκτεταμένη ενημέρωση, και με στόχο τη διενέργεια όλων των διαδικασιών που προβλέπονται για την αποζημίωση των πληγέντων, χωρίς καμία χρονοτριβή.