ΚοινωνίαΑρχείο

Μπάμπης Βωβός: Αντί για το Ναύπλιο βρέθηκε στον Κορυδαλλό και τώρα αποφυλακίζεται

Ο 87χρονος επιχειρηματίας, Μπάμπης Βωβός, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του στην Κηφισιά για χρέη και αφού απέφυγε να μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου, αποφυλακίζεται. 

Ο επιχειρηματίας παρέμεινε κρατούμενος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο ενημερώθηκε σήμερα (26/11) ότι η προσφυγή του έγινε δεκτή. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί υπό τον όρο να καταβάλει σε 24 δόσεις το εξαγοράσιμο κομμάτι της ποινής του, με την πρώτη δόση πληρωτέα τον Ιανουάριο του 2021.

Αρχικά, είχε αποφασιστεί η μεταφορά του κ. Βωβού στις φυλακές Ναυπλίου. Ωστόσο, με εισήγηση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποφυλάκισης του.

Οι δικηγόροι του κατέθεσαν προσφυγή και πέτυχαν συγχώνευση ποινών, μετατροπή τους σε χρηματική ποινή και δοσοποίηση των χρεών στην εφορία. Το έγγραφο εν συνεχεία διαβιβάστηκε στη διεύθυνση των φυλακών, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η αποφυλάκιση του επιχειρηματία.