ΚοινωνίαΑρχείο

Τέλος η ανομβρία: Έρχονται βροχές με το κανάτι!

Η μακρά περίοδος ανομβρίας, για πολλές περιοχές της χώρας, τελειώνει – σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – από αύριο Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. 

Η εβδομάδα που ξεκινά φέρνει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα δώσουν αξιόλογες βροχοπτώσεις. Μάλιστα το πρώτο από αυτά αναμένεται από τις βραδινές ώρες σήμερα Κυριακή να επηρεάζει την δυτική Ελλάδα. 

Στο χάρτη του meteo.gr  φαίνεται η μεταβολή του καιρού και διακρίνεται τόσο ότι βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο τη χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, όσο και ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται η Πελοπόννησος, η οποία θα δεχτεί δυτικά στην περιοχή της Μεσσηνίας και ανατολικά στην περιοχή της Ερμιονίδας, το μεγαλύτερο όγκο νερού. 

Αναλυτικά για σήμερα Κυριακή προβλέπονται αρχικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. 

Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση. 

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Στην Αργολίδα και κυρίως στην περιοχή της Ερμιονίδας, αναμένονται μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ιδιαίτερα από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.