ΟικονομίαΑρχείο

Ποιό lockdown; Πληρότητα μέχρι 100% για γιορτές οι χειμερινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο

Αυξημένες πληρότητες για τις γιορτές, παρά την παράταση του lockdown και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η επέλαση του δεύτερου κύματος του κορωνοιού στην οικονομία, καταγράφουν τα καταλύματα στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Πελοπόννησο.

Η ζήτηση για την ενοικίαση αυτοτελών κατοικιών εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, που ήταν ήδη αυξημένη από τα μέσα Οκτωβρίου σε σχέση με προηγούμενα έτη, έχει φθάσει στα ύψη.

Στα Καλάβρυτα η πληρότητα για ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες και chalet τις ημέρες των Χριστουγέννων αυξήθηκε από το 77% στο 82%. Αύξηση καταγράφεται και στη Δημητσάνα από 75% στο 100%.

Ύπαρχουν βέβαια και αυτοί οι προορισμοί όπου καταγράφονται ακυρώσεις, με τις κρατήσεις παρ’ όλα αυτά να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα δεδομένων των συνθηκών. Έτσι λοιπόν η πληρότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα Κορινθίας υποχώρησε από 88% στο 79% και στη Βυτίνα από 85% στο 77%.

Το γεγονός ότι δεν καταγράφονται υψηλά ποσοστά ακυρώσεων ακόμα, οφείλεται κυρίως στην ευέλικτη πολιτική κρατήσεων που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι ιδιοκτήτες στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δίνοντας τις περισσότερες φορές τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να ακυρώσει την κράτησή του ακόμη και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την άφιξή του.

Αν και εφόσον συνεχίσουν να υφίστανται τα ίδια μέτρα και κατά την περίοδο των γιορτών θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν μαζικές ακυρώσεις σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εκτός νομού. Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα χειμερινοί προορισμοί που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες πόλεις, όπως τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, να καταγράψουν έντονη κινητικότητα.