ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ράλλη: Σημαντική προσπάθεια να αρθούν κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Δήμου Ναυπλιέων ώστε να αρθούν κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε κάθε βήμα τους τα άτομα με αναπηρία:

«Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στην αναπηρία. 

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα ας σταθεί αφορμή να αποβάλλουμε τις προκαταλήψεις, να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και να εστιάσουμε στις ικανότητες του ατόμου.

Και όλοι μαζί ας ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για να αναδείξουμε ότι η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι τρόπος ζωής.

Στο Δήμο Ναυπλιέων, η σημερινή διοίκηση του ΔΟΠΠΑΤ καταβάλλει σημαντική προσπάθεια, να αρθούν κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σε κάθε βήμα τους τα άτομα με αναπηρία, κυρίως σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια πολιτισμού και βέβαια στην άθληση και στην ψυχαγωγία. 

Σήμερα, συμβολικά για την ημέρα, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού , αποφασίστηκε η στήριξή μας στον Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α Ν. Αργολίδας όσον αφορά την προμήθεια γραφικής ύλης και εξόδων εκτύπωσης κατά το έτος 2021.

Επίσης, μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για την διευκόλυνση τους σε ότι αφορά την πρόσβαση σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Και γι αυτό και όπου δεν υπήρχαν κατασκευάζονται ράμπες και χώροι υγιεινής AΜΕΑ, ενώ παράλληλα γίνονται έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας των αύλειων χώρων και των εισόδων όλων των σχολικών κτιρίων.

Και φυσικά , θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρουμε την ιδιαίτερη στήριξη στο σχολείο των παιδιών της καρδιάς μας , στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αργολίδας, που εδρεύει στο δημοτικό διαμέρισμα των Λευκακίων , εντός των ορίων του Δήμου Ναυπλιέων.

Είμαστε στην τελική διαδικασία ώστε να αρθούν και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να προμηθευτούμε και να τοποθετήσουμε το αναβατόριο για τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Και έπεται συνέχεια… 

Στο Δήμο Ναυπλιέων έχουν γίνει βήματα , για να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας με αναπηρίες. Μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Η βούληση, όμως, είναι ξεκάθαρη.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους, να κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης, να αθλούνται στα αθλητικά κέντρα του Δήμου, να κολυμπούν και να απολαμβάνουν την ζωή τους ισότιμα. 

Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να τους ανοίγουμε δρόμους!»