ΟικονομίαΑρχείο

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνιμα η δημοσίευση διακηρύξεων στον Τύπο

Στην αναγκαιότητα της διατήρησης των Διακηρύξεων στις εφημερίδες Εβδομαδιαίου και Ημερήσιου Επαρχιακού Τύπου αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική Συμμαχία Βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησής Μάριος Κάτσης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, κάλεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να μη συνδέουν την παράταση των Διακηρύξεων με τον Covid και υπογράμμισε προς το ΚΙΝΑΛ πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την παράταση 2 χρόνων προτείνοντας την επ΄ αόριστον συνέχιση της δημοσίευσης των Διακηρύξεων και των δημοσιεύσεων που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις. 

Με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής δήλωσε από το βήμα της Βουλής:
«Η διατήρηση των διακηρύξεων η οποία έχει παραταθεί με νόμο της δικής μας κυβέρνησης και λήγει τις επόμενες ημέρες είναι απαραίτητη προϋπόθεση της συνέχισης λειτουργίας των επιχειρήσεων του Περιφερειακού Τύπου και γι΄ αυτό το λόγο καλούμε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που κατέθεσε την τροπολογία να μην συνδέει τη διατήρηση των διακηρύξεων με τον Covid. Δηλαδή αυτό δεν πρέπει να γίνει ούτε για ένα έτος – όπως λέει ο κος Πέτσας στις απαντήσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου -,  ούτε για δύο έτη – όπως λέτε εσείς λόγω πανδημίας. Αυτό πρέπει να γίνει μόνιμο. 

Σας καλούμε λοιπόν να ακούσετε τις ενώσεις Περιφερειακού, Ημερήσιου και Εβδομαδιαίου Τύπου και να το κάνετε μόνιμο, γιατί η βιωσιμότητα για τον Περιφερειακό Τύπο ειδικά σε εμάς τους βουλευτές της Περιφέρειας που κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν αυτές οι εφημερίδες είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Δεν είναι ζήτημα Covid. Πρέπει να υπάρχει η φωνή του Τοπικού Τύπου, να ελέγχεται η τοπική εξουσία, οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, οι αιρετοί, όλοι μας. Είναι υποχρεωτικό λοιπόν. Δώσατε τόσα εκατομμύρια στα ΜΜΕ. Μην συνδέετε την παράταση των δημοσιεύσεων με τον Covid». 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO