ΚοινωνίαΑρχείο

Ηλεκτρονικά η κατάθεση πινακίδων – Με το μήνα τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ η πλατφόρμα myCAR όπου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να καταθέτουν τις πινακίδες αλλά και να πληρώσουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας 2021.

Για το σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας.

Το μόνο, που θα χρειάζεται πλέον, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Επιπλέον μέσα από τη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι πολύ πιθανό να δοθεί στους οδηγούς η δυνατότητα μιας ακόμη επιλογής: να καταθέσουν τώρα ηλεκτρονικά τις πινακίδες αλλά να γνωρίζουν ότι θα μπορούν να τις πάρουν πίσω ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, πληρώνοντας όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας αλλά μια αναλογία. 

Στην πραγματικότητα, υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων στους οδηγούς οι οποίοι από το τέλος της χρονιάς θα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση κατάθεσης της πινακίδας, θα μπορούν να τις πάρουν πίσω όποτε θέλουν και πληρώνοντας μόνο αυτό που αναλογεί.

Ποια είναι η διαφορά με την κατάσταση που ίσχυε μέχρι πέρυσι; Μεγάλη είναι η απάντηση. Πρώτον διότι η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας ήταν μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία που προϋπέθετε στήσιμο στην ουρά, συγκέντρωση δικαιολογητικών και… κουβάλημα πινακίδων. Από εδώ και στο εξής, ο οδηγός θα ξεβιδώνει, θα συμπληρώνει μια ηλεκτρονική αίτηση και θα αποφεύγει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.