Κορωνοϊός: Έτοιμη για το εμβόλιο η Πελοπόννησος

Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και το μόνο που περιμένουμε είναι να έρθει το εμβόλιο.

Αυτό τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου υγείας του βόρειου τομέα της Πάτρας, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στον κέντρο, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Ανάλογη προετοιμασία γίνεται και σε άλλες υγειονομικές δομές της Πελοποννήσου, ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μπακόπουλος, «κατά την διάρκεια της επίσκεψης του διοικητή της 6ης ΥΠΕ έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί η ετοιμότητα του εμβολιαστικού κέντρου, στο Κ.Υ του βορείου τομέα».

«Ο έλεγχος», όπως πρόσθεσε, «έγινε με ότι ακριβώς προβλέπεται, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, και όπως διαπιστώθηκε, όλα ήσαν στην εντέλεια».

Επίσης, ο Χαράλαμπος Μπακόπουλος ανέφερε ότι στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 24 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ σε όλη την 6η υγειονομική περιφέρεια τα εμβολιαστικά κέντρα θα ξεπεράσουν τα 150.

Όσον αφορά στην διαδικασία του εμβολιασμού, ο Χαράλαμπος Μπακόπουλος λέει ότι «ο επιστημονικός υπεύθυνος του κάθε κέντρου υγείας ορίζει έναν γιατρό, κατά προτεραιότητα παθολόγο ή γενικό γιατρό, μία επισκέπτρια υγείας και μία νοσηλεύτρια».

«Όσοι θα προσέρχονται για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη συνταγογράφηση και να έχουν κλείσει ραντεβού», πρόσθεσε.

Ο εμβολιασμός, συνέχισε, «θα γίνεται κατά προτεραιότητα, δηλαδή ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, οι εκπαιδευτικοί, οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα και κατόπιν ο υπόλοιπος πληθυσμός».