ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Μπαράζ ελέγχων στη Βόρεια Κυνουρία ανίχνευσαν τρία κρούσματα και έχει και συνέχεια

Σε προληπτικά τεστ διάγνωσης κορωνοϊού προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Αρκαδία. Τα τεστ διενεργήθηκαν σε κατοίκους τεσσάρων Κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και σε επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 τεστ, 200 μοριακά και 100 rapid, εκ των οποίων βρέθηκαν τρία θετικά, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ. Τα άτομα τα οποία βγήκαν θετικά ήταν ασυμπτωματικά, έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν τις οδηγίες.

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου πάλι θα βρίσκονται τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, για να συνεχιστούν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού σε πολίτες.

Το πρώτο κλιμάκιο θα βρίσκεται στην πλατεία της Κοινότητας Παραλίου Άστρους από τις 09:30 έως τις 12:30, το δεύτερο θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Άστρους από τις 10:00 έως τις 12:00 και το τρίτο θα διενεργήσει τεστ στους υπαλλήλους του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, στους υπαλλήλους του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καθώς και σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Δήμοςπροτρέπει όλους τους πολίτες να επισκεφθούν τα κλιμάκια και να κάνουν έλεγχο για κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Όσοι προσέρχονται θα πρέπει να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ ή τον αριθμό ταυτότητάς τους.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου.