ΠολιτικήΑρχείο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Θα τηρηθούν όσα υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και Motor Oil;

Κατατέθηκε ως αναφορά  προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ι. Γκιόλα, Γ.Ψυχογιό, Στ. Αραχωβίτη, Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτση) η επιστολή της Κίνησης Φίλων Σιδηροδρόμου Πελοποννησιακής Γραμμής.

Η επιστολή αναφέρεται στην ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας του 2018, που είχε υπογραφεί ανάμεσα στην MOTOROΙL και τον ΟΣΕ και προέβλεπε την διατήρηση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό, μήκους περίπου 10 χλμ.

Το συγκεκριμένο έργο μήκους 10 χιλιομέτρων επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωσή του, η παραπάνω σιδηροδρομική γραμμή προβλεπόταν ότι «θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής».

Το τμήμα αυτό της γραμμήςδιασυνδεόμενο στον Ισθμό με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχιμόνο την MOTOR OIL και άλλες επιχειρήσεις, αλλά καισημαντικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλειστην επαναξιοποίηση και σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για την τήρηση και την υλοποίηση όσων υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και MOTOR OIL.

 

Η Αναφορά:

«Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα:  « Ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας  του 2018 που είχε  υπογραφεί ανάμεσα MOTOROIL και τον ΟΣΕ, σύμφωνα με το οποίο η MOTOROIL ανελάμβανε τη μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής  γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε το από 10 Οκτωβρίου « Αρθρο – Ανοιχτή επιστολή του Επικεφαλής της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής Κωνσταντίνου Μπρούσαλη», μέσω του οποίου ζητείται να τεθούν σε εφαρμογή και υλοποίηση   όσα υπογράφηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της MOTOROIL   και του ΟΣΕ το 2018και αφορούν  στην αξιοποίηση της   υπάρχουσας υποδομής  του  παλαιού δικτύου από τους Αγίους  Θεοδώρους  Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό  μήκους 10 χιλιομέτρων. Το έργο εργασίας επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL  υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος».