ΚοινωνίαΑρχείο

Καιρός: Ήλιος με δόντια τα Χριστούγεννα

Οι πρώτες προγνώσεις για τον καιρό των Χριστουγέννων είδαν το φως της δημοσιότητας και τα στοιχεία μιλάνε για ομαλές καιρικές συνθήκες και αίθριο καιρό την περίοδο των εορτών. 

Μετά λοιπόν το δυναμικό ξεκίνημα του Χειμώνα, οι καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα φαίνεται να ομαλοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα, κάτι το οποίο αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες. 

Αυτό σημαίνει, όταν αναφέρεται στο hellasmeteo.gr ότι σε γενικές γραμμές θα κυριαρχήσει ο αίθριος καιρός σε ολόκληρη την χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν πλέον από βόρειες διευθύνσεις χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, ενώ και η θερμοκρασία θα «κρατηθεί» σε καλά επίπεδα για την εποχή, με μία πτώση να επέρχεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η αιτία που θα προκαλέσει αυτήν την σχετική καλοκαιρία τις επόμενες ημέρες, θα είναι το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο θα «ανυψωθεί» στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό Ωκεανό να εισέρχονται ενδότερα στην Γηραιά Ήπειρο.

Πρόβλεψη καιρού

Προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (το διάστημα 20 με 22 Δεκέμβρη), τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, δείχνουν μία ατμοσφαιρική διαταραχή να προσπαθεί να μας προσεγγίζει από τα δυτικά, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να μας επηρεάζει, παρά μόνο ίσως τα πολύ δυτικά τμήματα με κάποιες τοπικές βροχές, τίποτα όμως το ιδιαίτερο. Το πιο αξιόλογο εκείνο το διάστημα, φαίνεται να είναι μία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην βορειοανατολική Ελλάδα, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι και αυτό κάτι το ιδιαίτερο. Φυσικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα κάνει αρκετό κρύο σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα με τις θερμοκρασίες να πέφτουν και κάτω από το μηδέν.

Φτάνουμε λοιπόν στην περίοδο των Χριστουγέννων, και με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται να επικρατεί γενικά αίθριος καιρός και αρκετά ήπιος με πολύ καλές θερμοκρασίες. Φυσικά περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούμε να δώσουμε από τώρα μιας χρονικά βρισκόμαστε αρκετά μακριά, η γενική εικόνα όμως δείχνει ότι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, κατά πάσα πιθανότατα σε ολόκληρη την χώρα.

Ένα αρκετά μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον, δείχνει να παρουσιάζει το διάστημα μετά τις 25 του μήνα και μέχρι την Πρωτοχρονιά. Και αυτό διότι η κεντρική, η ανατολική και η βόρεια Ευρώπη θα βιώσει όπως δείχνουν τα στοιχεία για πρώτη φορά φέτος, χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, με πολύ ψυχρές αέριες μάζες να καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή και με χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε πεδινές περιοχές.

Πρόβλεψη καιρού

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν και πόσο αυτές οι ψυχρές αέριες μάζες «έχουν διάθεση» να κινηθούν νοτιότερα και να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, ωστόσο κάτι φαίνεται να αλλάζει κοντά στην περίοδο της Πρωτοχρονιάς.