ΚοινωνίαΑρχείο

Μονεμβασιά: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά του δήμου για να στήνουν τις απάτες τους

Δεν τους έφτανε το lockdown και το click away στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Μονεμβασιάς αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και τους επιτήδειους που μέσα σε χαλεπούς καιρούς χρησιμοποιούν το όνομα του δήμου για να στήνουν τις απάτες τους. 

Οι απόπειρες έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό και οι επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες παραγγέλνοντας υλικά ή υπηρεσίες μεγάλου κόστους, επικαλούμενοι την ιδιότητα του στελέχους του Δήμου Μονεμβασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, “εγγυώνται” ότι το αντίτιμο θα καταβληθεί άμεσα, μέσω τραπέζης και με το πρόσχημα αυτό ζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία ή του καταστηματάρχη.

Στη συνέχεια οι επιτήδειοι τηλεφωνούν εκ νέου, ισχυριζόμενοι πως εκ παραδρομής κατέθεσαν πολλαπλάσιο ποσό, αξιώνοντας από τους επιχειρηματίες να τους επιστρέψουν την χρηματική διαφορά.

«Ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στη μη κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων ή στοιχείων πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών τους, καθώς και στην αποφυγή κατάθεσης οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές τους με αγνώστους και να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αρχές», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.