ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δημήτρης Καμπόσος: Γιατί δεν πρέπει να κλείσει η Πελοπόννησος Α.Ε. (Βίντεο)

Ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου τοποθετείται για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την Πελοπόννησος Α.Ε., μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου δεν πρέπει να κλείσει η εταιρεία γιατί είναι πολύ σημαντική για όλους του πολίτες της Πελοποννήσου. Θεωρεί λάθος τις κινήσεις του Παναγιώτη Νίκα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας τα ελλείμματα πλασματικά. Αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη πρωτοβουλία της ΠΕΔ αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και στις κινήσεις που προτίθεται να κάνουν οι Δήμοι σε σχέση με το μέλλον της Πελοπόννησος Α.Ε.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Καμπόσου στα παρακάτω βίντεο:

 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΕΔ Πελοποννήσου:

«Η ΠΕΔ Πελοποννήσου συναισθανόμενη την κρισιμότητα της διατήρησης της Πελοπόννησος ΑΕ σε λειτουργία, λόγω της πολλαπλής χρησιμότητας της, της εμπειρίας της και της υψηλής δυνατότητας της να εξασφαλίζει πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στην Περιφέρεια και τους πολίτες της, αποφάσισε για να διευκολύνει την κατάσταση,καθόσον η Περιφέρεια δεν συμφωνούσε με τις προτάσεις επίλυσης του θέματος που είχε η ΠΕΔ υποβάλλει, να διευκολύνει την Περιφέρεια να εφαρμόσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ώστε να μετέχει μόνη στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα απαιτηθεί. 

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου δρώντας πάντα θεσμικά απέστειλε χθες επιστολή προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωστοποιώντας την ως άνω αναφερόμενη πρόθεσή της και σήμερα νέα επιστολή με την οποία αιτείται την άμεση σύγκλιση της διακοπείσας Γενικής Συνέλευσης της Πελοπόννησος ΑΕ και την υλοποίηση των Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων, ΠΕΣΥ και ΔΣ ΠΕΔ. 

Επί του παρόντος δεν θα σχολιάσουμε όσα διαδραματίσθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν γνώση και κρίση. Θα περιοριστούμε στο να πούμε ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη φρονούμε θα είναι εις βάρος των Πελοποννησίων. Σε περίπτωση δε που δεν υλοποιηθούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τίθενται πλέον και θέματα νομιμότητας».