ΟικονομίαΑρχείο

Πελοπόννησος: Ποια πόλη ζήτησε να φτιάξει εργοστάσιο για 30.000 ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο

Κάλεσμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile S.E. για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη Μεγαλόπολη έχει ήδη απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Μάλιστα έχει αποστείλει από τις 17 Δεκεμβρίου επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την εταιρεία, παρουσιάζοντας διεξοδικά τα πλεονεκτήματα, που παρουσιάζει η περιοχή τόσο γεωγραφικά, όσο και λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Ανάλογο έγγραφο εστάλη προχθές προς τον υπουργείο Ανάπτυξης και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, όπου γνωστοποιείται το ενδιαφέρον του Δήμου Μεγαλόπολης για την προσέλκυση της εν λόγω επένδυσης.

Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε επίσης στον υφυπουργό Εξωτερικών Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστα Φραγκογιάννη, στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστα Βλάσση, καθώς και στον συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστή Μουσουρούλη.

Η εταιρεία και η επένδυση

Η e.Go Mobile ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2015 από τον καθηγητή Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, ωστόσο ελλείψει κεφαλαίων και με δεδομένα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, την Άνοιξη της περσινής χρονιάς υπέβαλλε αίτηση αφερεγγυότητας στις αρχές της χώρας.

Ωστόσο, οι καινοτομικές της προτάσεις και οι προοπτικής τους σε έναν νέο κόσμο που ξημερώνει, αυτόν της ηλεκτροκίνησης, ήταν ικανές για να έλξουν την επένδυση της nd Industrial Investments BV, μέλος του nd Group BV, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο.

Η νέα εταιρεία μετονομάστηκε σε Next.e.GO Mobile SE έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την e.GO Mobile AG, και τις θυγατρικές της.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα με ένα νέο εργοστάσιο ετήσιας παραγωγής πάνω από 30.000 μονάδες, που αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 6.000 νέες θέσεις εργασίας.