ΚοινωνίαΑρχείο

Μήνυμα από ψαράδες στο Ναύπλιο: Ρίψη βαριδίου στη θάλασσα χωρίς δόλωμα και αγκίστρια

Να αλλάξει πλεύση η κυβέρνηση και να επιτρέψει το ερασιτεχνικό ψάρεμα ζητούν οι ψαράδες σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα ερασιτέχνες αλιείς διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Ναύπλιο την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Επειδή λοιπόν το ψάρεμα απαγορεύεται ενώ άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο επιτρέπονται την Κυριακή 27/12/2020 και ώρα 10:00π.μ. θα στείλουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 “ρίψη βαριδίου στη θάλασσα” και θα κατέβουμε στο λιμάνι του Ναυπλίου με μία αρματωσιά χωρίς δόλωμα και αγκίστρια τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις στέλνοντας το δικό μας μήνυμα…»

ψαράδες Ναύπλιο διαμαρτυρία

 

Οι ερασιτέχνες ψαράδες εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την ουσιαστική απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας την περίοδο του lockdown. Για την ακρίβεια, η ερασιτεχνική αλιεία δεν έχει απαγορευθεί τυπικά, αν και κάτι τέτοιο ειπώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην τηλεόραση. Στο σχετικό ΦΕΚ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαγόρευση, απλά το ερασιτεχνικό ψάρεμα δεν θεωρείται λόγος μετακίνησης. Αρα το να πεις πως πας για ψάρεμα θεωρείται άσκοπη μετακίνηση και σου επιβάλλεται πρόστιμο. Αλλά και στην παραλία να σε δει ένας αστυνομικός να ψαρεύεις, μπορεί να σε γράψει.

Οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια ατομική δραστηριότητα, καθώς οι περισσότεροι ψαρεύουν μόνοι τους, πάντα σε απόσταση. Επίσης υποστηρίζουν πως το ψάρεμα για τον ερασιτέχνη είναι ψυχοθεραπεία, και με την τεράστια πίεση που δέχονται σε συνθήκες πανδημίας, το έχουν ανάγκη.