Κορωνοϊός: Μπαράζ ελέγχων και σε διπλανά χωριά μετά το κρούσμα στο Ανυφί

Μπαράζ ελέγχων και ιχνηλάτηση στο μενού, μετά το διαπιστωμένο κρούσμα στο Ανυφί, με τα τεστ να μην περιορίζονται στο χωριό αλλά να επεκτείνονται και σε διπλανά χωριά, όπως η Αγία Τριάδα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επαναληπτικοί έλεγχοι, πέραν των αρχικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι’ άλλα θετικά κρούσματα στο Ανυφί και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του νοσούντα, πέραν του αρχικού.

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτών γνωστοποιώντας τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή του επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τοπική κοινότητα Ανυφίου, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ΚΟΜΥ Αργολίδας και τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου για τον προγραμματισμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην τοπική κοινότητα Ανυφίου και θα επαναληφθούν αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στον χώρο του κοινοτικού γραφείου στις 9.30 π.μ.

Επίσης αύριο  στις 3.00 μ.μ. θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) από την ΚΟΜΥ Αργολίδας.

Έχουν γίνει ιχνηλατήσεις για τις στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος από τους αρμοδίους και θα υπάρχει συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση.

Γίνεται έκκληση στους κατοίκους να λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας και να εφαρμόζουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ειδικούς.

Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητο να τηρούνται σχολαστικά».

Κορωνοϊός: Νέα θετικά δείγματα έβγαλε η ιχνηλάτηση από το κρούσμα στο Ανυφί