ΡεπορτάζΑρχείο

Άργος: Πυρκαγιά στους στρατώνες Καποδίστρια, μία ανάσα από το Βυζαντινό Μουσείο (Εικόνες)

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους σε φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, στους στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο στην νότια πτέρυγα του κτιρίου, που φέρεται να έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Άργους – Μυκηνών και χρησιμοποιείται από τους προσκόπους του Άργους.

Φωτιά στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

 

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταφθάνουν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς στο διατηρητέο κτήριο, το οποίο μάλιστα εκτός των άλλων στεγάζει και το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, με σπουδαία εκθέματα.

Στους παλιούς στρατώνες έσπευσε συνεργείο της ΔΕΗ, καθώς και η αστυνομία η οποία απέκλεισε τον χώρο, για λόγους ασφαλείας, καθώς το ιστορικό κτήριο βρίσκεται σε κεντρικότατο και πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Φωτιά στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

 

Η πυροσβέστες κατάφεραν γρήγορα να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μια λιποθυμία ατόμου, λόγω των εντόνων καπνών και των αναθυμιάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο. Στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος ανήλικος έπαιζε με αναπτήρα με αποτέλεσμα άθελά του να βάλει φωτιά σε κάποια χαρτιά στο χώρο όπου “φιλοξενούνται” οι πρόσκοποι. Λόγω του ξύλινου πατώματος ο φόβος ήταν μεγάλος να μην επεκταθεί η φωτιά στο Βυζαντινό Μουσείο που βρίσκεται στην δυτική πτέρυγα του κτιρίου. Ευτυχώς όμως απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Φωτιά στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

 

Στο σημείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, ο Γιώργος Οικονόμου και ο τοπικός σύμβουλος Ανδρέας Σαρρής, από πλευράς της δημοτικής αρχής. Από πλευράς της αντιπολίτευσης ήταν εκεί ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καρούζος.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους.

Φυσικά, πέρα από τα αίτια της φωτιάς αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους που να παραχωρεί την χρήση του χώρου στους προσκόπους κι αν υπάρχουν επαρκή μέτρα πυρόσβεσης και έγκριση χρήσης του χώρου από την πυροσβεστική υπηρεσία, σε ένα κτίριο που φιλοξενεί πολιτιστικές παραστάσεις.

Φωτιά στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος