ΠολιτικήΑρχείο

Στενό μαρκάρισμα Ανδριανού για την απόδοση του 1% από τα αιολικά

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βούτση και τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη με θέμα το ζήτημα της επιδότησης και της παροχής κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Αραχναίου Δ.Ε Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων και Αχλαδοκάμπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών αιολικής ενέργειας.

Να θυμίσουμε πως ανάλογη ερώτηση για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει πριν λίγο καιρό και ο Δημήτρης Κοδέλας.

Το κείμενο της Ερώτησης Ανδριανού έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3005/28-12-2011, προβλέπεται η επιδότηση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας των περιοχών όπου εγκαθίστανται και λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε μέσω της πίστωσης των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή μέχρι σήμερα όπως πληροφορούμαι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες, θέτω με την παρούσα ερώτησή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς το ζήτημα της επιδότησης και παροχής κινήτρων στους οικιακούς  καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Αραχναίου Δ.Ε Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων και Αχλαδοκάμπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών αιολικής ενέργειας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Αν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Αραχναίου Δ.Ε Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων και Αχλαδοκάμπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν σταθμοί παραγωγής αιολικής ενέργειας και αν όχι, ποιοι είναι οι λόγοι γι’ αυτό και ποιες οι συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις και το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα».