ΠολιτισμόςΑρχείο

Η ζωή μας είναι πιο φτωχή χωρίς τον Μάκη. Πονάμε!

«Η ζωή μας είναι πιο φτωχή χωρίς τον Μακη. Πονάμε!», έγραφε μια φίλη του Μάκη Στάθη, όταν έφυγε για το μεγάλο του ταξίδι. Και ο φίλοι του δεν τον ξεχνούν, ακόμα και σήμερα, έναν και πλέον χρόνο με την φυσική του απουσία από τη ζωή του Ναυπλίου.

Η παρουσία του έναν χρόνο μετά είναι πάντα έντονη στις συζητήσεις, στις παρέες, στο θέατρο, στην κοινωνική παρέμβαση, στην ταβέρνα, στις μουσικές συναντήσεις.

– Αχ και να ήταν ο Μάκης από καμιά μεριά…

Οι φίλοι του Μάκη αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο, όπου θα μείνει «συμβολικά» για πάντα ζωντανή η μνήμη του. Ένα χώρο στη Δημόσια βιβλιοθήκη Ναυπλίου «ο Παλαμήδης» με βιβλία για το θέατρο και τη μουσική.

Θα είναι ακόμα καλύτερα αν σε κάθε βιβλίο – που προέρχεται από τη βιβλιοθήκη ή το αγοράσαμε – γράφαμε και μια κουβέντα (λίγα λόγια) για το Μάκη, πριν τα μαζέψουμε και τα χαρίσουμε στη βιβλιοθήκη.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην προσπάθεια «ένα βιβλίο για το Μάκη» μπορεί να επικοινωνεί με τα εξής τηλέφωνα: Θόδωρας Χρόνης 6939416694, Ελπίδα Κομνιανού 6937895789, Κυριάκος Σάμιος 6942642419, Μπάμπης Αντωνιάδης  6979586850, Χάρις Ζαβαλιέρης 6937455586. Υ.Γ. Αν κάποιοι επιθυμούν , μπορούν να συμβάλουν και οικονομικά διαθέτοντας το χρηματικό αντίτιμο ενός βιβλίου για να συμπληρωθεί η βιβλιοθήκη.