ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Με τρία έργα πιλότους μπροστά στις προκλήσεις του 2012 προχωρά το Άργος

Με τρία έργα πιλότους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό παράλληλα με άλλα έργα  που βαίνουν σε φάση υλοποίησης, όπως ο αγωγός Λέρνας κλπ. ο δήμος Άργους-Μυκηνών προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην κρίση που ταλανίζει την χώρα.
Πρόκειται για τα 3 έργα για οποία ελήφθησαν ήδη οι σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν:
-στην κατασκευή Κολυμβητηρίου στο πρώην εργοστάσιο Μαρίνου,
-την κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού  και
-την κατασκευή του Κολιαλέξιου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ως πολιτιστικού και εκπαιδευτικού πολυχώρου.
Οι σχετικές μελέτες έχουν ανατεθεί και προχωρούν. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή  “οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ληφθεί. Τα έργα ωριμάζουν.  Ο Δήμος ανακτά το χαμένο του εγωισμό. Η πόλη προβάλλεται. Ο δήμος μάχεται και κερδίζει. Σε μια απλή βόλτα όλοι καταλαβαίνουν πως κάτι αλλάζει. Η λήθη και ο ύπνος του παρελθόντος έχουν τελειώσει. Ακόμη, και μηνύματα από όμορους δήμους δείχνουν πως είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στη διαδρομή αυτή, επιθυμούσαμε το οικονομικό περιβάλλον να είναι καλύτερο. Οι ταχύτητες ωρίμανσης θα θέλαμε να είναι πιο γοργές. Οι άνθρωποι να είναι αλάνθαστοι.
Αλλαγές έγιναν και στις διαδικασίες όσο και τις δομές τόσο και σε στελέχη.
Φυσικό είναι επίσης, για την αντιπολίτευση, για να  παραμένει στη δημοσιότητα να ψάχνει συνεχώς  την εύκολη και «πιασάρικη» κριτική.
Είναι μικρόψυχο και αγενές να μην αναγνωρίζει πως καταστροφική είναι η εμμονή στο λάθος. Πως είναι γενναιότητα, και όχι αδυναμία, η αλλαγή, η διόρθωση και ο έλεγχος!
Τους καλούμε λοιπόν αντί να ψάχνουν το λάθος, να ασχοληθούν με το σωστό.
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα!
Αυτή η λογική δεν μας ταιριάζει.
Εμείς νιώθουμε στις πλάτες μας βαριά την ευθύνη, να είμαστε το τελευταίο καταφύγιο ελπίδας των δημοτών μας για μια καλύτερη μέρα!”.
Πρόκειται πράγματι για τρία πολύ σημαντικά έργα, που θα ανακουφίσουν τους Αργείους που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να πάνε για κολύμβηση στο Ναύπλιο σπαταλώντας ώρες και χρήματα για την μεταφορά και στο Λουτράκι για τους διεθνείς πλέον αγώνες του Διομήδη.
Φυσικά το Άργος για να αλλάξει όψη, χρειάζονται πολλά, όπως η εφαρμογή-επέκταση του σχεδίου πόλης για την οποία συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, η διαμόρφωση του λεγόμενου ιστορικού κέντρου και κυρίως της πλατείας δημοκρατίας (λαϊκή αγορά) και αξιοποίηση της νεοκλασικής αγοράς, ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων- διασύνδεσή τους με Μυκήνες και Λέρνα κλπ.