ΚοινωνίαΑρχείο

Καθαρίζοντας τον Ίναχο

O ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» με την συνεργασία και άλλων φορέων συνέβαλλε στον καθαρισμό του ποταμού Ινάχου. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 9.30 πμ από την λαϊκή αγορά του Άργους και αφού διένυσαν την οδό Κορίνθου συναντήθηκαν στις 10:00 στην αντιπροσωπεία της Ford του κ. Μαλαχιά.
Ο «Ορθοπεταλήτισσες και οι Ορθοπεταλήτες», ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για συμμετοχή στον καθαρισμό του ποταμού Ίναχου, κατέβηκαν από τα ποδήλατα, φόρεσαν γάντια και βοήθησαν και αυτοί στον καθαρισμό του ποταμού. Στη συνέχεια, διέσχισαν με τα ποδήλατά τους την διαδρομή από το σημείο συνάντησης των ομάδων έως την γέφυρα της «Ήρας» ποδηλατώντας παράλληλα με τον χείμαρρο όπου και κατέγραψαν τα σημεία του ποταμού που είχαν σκουπίδια προκειμένου να παραδώσουν την καταγραφή αυτή στο Δήμο Άργους Μυκηνών ώστε να καθαριστούν με τα μηχανήματα του δήμου. Η διαδρομή ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος χωμάτινη αλλά βατή για όλα τα ποδήλατα εκτός από κούρσες και φυσικά μια απόλαυση για τους οδηγούς μάουντεν αφού είχαν την ευκαιρία και ανεβοκατέβαιναν μέσα στο χείμαρρο.
Οι “Ορθοπεταλιές” προτείνουν την μετατροπή του δρόμου στην όχθη του Χειμάρρου Ινάχου σε περιφερειακό ποδηλατόδρομο από την Ν. Κίο έως τα Φίχτια.
 
Παρέα με τον Σκάι
Την σχεδίαση και την διαφύλαξη της ποδηλατοβόλτας που συμπεριελήφθη στην εκπομπή του Σκάι, ποδηλατοδράσεις ανέλαβαν με επιτυχία οι “Ορθοπεταλιές” πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη εκτός Ναυπλίου εξόρμηση ποδηλατών που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εκπομπής ξεπέρασαν τις 300 συμμετοχές. Στην εκπομπή που θα προβληθεί την Κυριακή το μεσημέρι εκ μέρους των “Ορθοπεταλιών” τονίστηκε ότι: “Εμμένουμε στην διεκδίκηση του δρόμου δίπλα απ τις γραμμές του ΟΣΕ από το Ναύπλιο-Άργος έως τις Μυκήνες και από το Άργος έως την Ανδρίτσα για την δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατικού Άξονα. Με τον Κεντρικό ποδηλατόδρομο θα συνδεθούν τα σπουδαιότερα ιστορικά κέντρα του νομού, Μυκήνες-Άργος-Τύρινθα-Ναύπλιο.
Καλούμε τον Δήμο Άργους-Μυκηνών να βελτίωση τον ήδη υπάρχοντα δρόμο πλησίον του Καναλιού του Αναβάλου από τα παλιά σφαγεία του Άργους έως το Κυβέρι, την μετατροπή του δρόμου στην όχθη του Χειμάρρου Ινάχου σε περιφερειακό ποδηλατόδρομο από την Ν. Κίο έως τα Φίχτια, την μετατροπή του χωματόδρομου παράλληλα στον Ερασίνο σε ποδηλατόδρομο και την εκπόνηση μελέτης ποδηλατοδρόμων για την πρωτεύουσα του δήμου αρχικά και στην συνέχεια για όλον τον δήμο. Επίσης ζητάμε να μας παραχωρηθούν τα κέντρα Κυκλοφοριακής αγωγής σε Άργος και Ναύπλιο για την στέγαση ποδηλατικής Ακαδημίας καθώς και κλειστά σχολεία για την δημιουργία ποδηλατικών και ορειβατικών ξενώνων- καταφυγίων, όπου με ένα ελάχιστο τίμημα, 2-3 ευρώ την βραδιά να μπορούν να διανυκτερεύουν ποδηλάτες και πεζοπόροι. Αυτό θα ενισχύσει άμεσα τον ποδηλατικό και ορειβατικό τουρισμό της περιοχής”.